God fredag!

I terminens sista programavsnitt pratar vi med Matilda, som går fjärde terminen på läkarprogrammet. Detta avsnitt har en del två, som släpps efter helgen! Vi pratar bland annat om tentor, böcker, kurser och soul searching med Matilda. Har du frågor om läkarprogrammet? Matildas liv? Eller kanske Irene och Timo? Skicka in dem till podcast@ki.se eller kommentera nedan, så svarar vi på frågorna så gott vi kan!

Vill du ha mer av Matilda? Läs hennes blogg! Du hittar den här!


Efter långt uppehåll från podden är det dags för avsnitt 9. Vi pratar med Abdullah, som går 4:e terminen på tandläkarprogrammet, eller käftis, som han själv kallar det. Har du frågor kring käftis, KI, TAPIL eller OF? Mejla oss, kommentera nedan eller fråga oss på stan.

 

Vi hörs i nästa avsnitt!

 

 

 


Snart är det påsk! Men viktigare: snart är det dags att söka till höstens högskoleutbildningar. Vi försöker reda ut några frågetecken inför antagningen i det åttonde avsnittet av Statuspodden. Hur funkar PIL? Irene har gjort PIL, så hon berättar allt man behöver veta! Vart hittar man bra information? Se länkarna nedan, som vi pratar om i podden.

antagning.se

studera.nu

ki.se/utbildning/anmalan-till-kis-utbildningar

https://ki.se/utbildning/anmalan-och-antagning

statistik.uhr.se

 

 


God fredag!

Vi firar in den här fantastiska helgen med ett nytt avsnitt av Statuspodden! Vi pratar med två studenter från biomedicinsk analytikerprogrammet här på KI. De tar examen om några månader, och sedan väntar jobb. Vanessa och Carla är initiativtagare till den nationella kampanjen ”Inte under 28k”, som syftar till att få upp lönerna för BMA runt om i Sverige. Läs mer om kampanjen och yrket här!

 

Om du vill läsa mer om KI:s program kan du göra det här! Senast den 16 april måste du anmäla dig på antagning.se för att söka utbildningar till höstterminen 2018. Vi ses väl på KI?

 

Skicka in så många frågor ni orkar och kan till: podcast@ki.se eller lämna en kommentar på bloggen, så tar vi upp din fråga i kommande avsnitt!

 

 


Hej igen!

Efter mer än en månad är vi tillbaka. Denna gången gästas vi av Emma Åsard, sjuksköterskestudent och studentbloggare. Vi pratar spruträdsla, Tjejvasan och Festis! Emma driver den fantastiska bloggen blog.ki.se/kistudentenemma , in och läs den! Har du frågor till Emma kan du självklart kommentera inlägget eller mejla oss, så ser vi till att vidarebefordra frågorna till henne!

 

Vill du gå på Karolinska Institutets sjuksköterskeprogram? Fr.o.m. 15/3 kan du söka på antagning.se.
Här hittar du information om programmet på ki.se.

 


Hej igen!

I vårt femte avsnitt har vi en speciell gäst i studion! Vi pratade med Olivia Eliasson om fysioterapeutprogrammet, studentbloggande (läs hennes studentblogg på: kistudentenolivia.wordpress.com) och MELODIFESTIVALEN! Hon tävlar den 24/2 med låten Never Learn. Vill ni redan nu lyssna på en av hennes låtar tipsar vi om Do You! Glöm inte att rösta vidare henne till finalen!

Har ni frågor till Oliva (eller Irene och mig såklart) ska ni höra av er! Vilket program vill ni höra mer om? Vilka frågor är viktiga för dig? Kommentera här på bloggen!

Är du intresserad av Fysioterapeutprogrammet på KI? Den 15 mars öppnar ansökan på antagning.se.
Mer information om programmet hittar du på ki.se. 

 

 God jul och god fortsättning!

Innan vi gick på julledighet (läs tentaplugg) hann vi med att spela in ett nytt poddavsnitt! Lisen gästade vårt tredje avsnitt och vi pratade om kandidatprogrammet i biomedicin. Det har legat uppe i en vecka på SoundCloud och iTunes, men givetvis ska den upp på bloggen också.

Så varsågoda, här är inlägget med det tredje avsnittet av Statuspodden!

Har du speciella frågor eller önskemål som du vill att vi tar upp under vårens avsnitt? Mejla in till oss, så ska vi se till att svara på dina frågor så gott vi kan!

Du kan söka till Kandidatprogrammet i biomedicin fr.o.m. 15/3 på antagning.se.
Du kan också läsa mer om programmet på ki.se.


Jaa! Dags för det andra avsnittet av Statuspodden! Idag pratar Irene och jag (Timo skriver inlägget..) med Emma Jansson. Hon går första terminen på psykologprogrammet, men endast några veckor till. Sedan är det jullov. Efter att ha pratat med henne står det klart att hon definitivt har förtjänat ett lov mellan termin 1 och termin 2.

Kommer du på frågor till Emma under tiden du lyssnar? Kommentera här på bloggen, mejla till podcast@ki.se eller fyll i formuläret på hemsidan så skickar vi det vidare (eller svarar på det själva)!

Är du intresserad av Psykologprogrammet? Läs mer här på ki.se.

Ansökan öppnar den 15 mars på antagning.se.

Trevlig lyssning! PS nästa avsnitt släpps 21.12.2017, så det är bara att börja räkna ned!