Hejsan!

Snart är december här, och det blir mörkare och mörkare ute. Men misströsta icke! Vi släpper den första delen av avsnitt 17 redan idag. Nästa del ligger redo att publiceras och kommer ut om några dagar!

 

Har du frågor som vi inte svarade på under avsnittet? Mejla oss, så försöker vi svara dig senare!
/Timo & Irene

I den första delen av det sextonde avsnittet har vi finbesök från KI Innovations. De hjälper forskare, studenter och anställda på KI att ta en idé till ett färdigt bolag. Kravet? Att idén ska göra människor friskare, underlätta vården eller annat ”health science”-relaterat! Är du nyfiken på att höra mer om hur du konkret ska göra för att ta din idé från just idé till bolag? Spana då in avsnitt 16.2 av Statuspodden för en ”att-göra-lista”!

 

Glad fredag!

Efter en dag i Uppsala för anatomiföreläsning i Anatomicum har vi nu äntligen fått tid att släppa avsnitt 15 av Statuspodden. Vi har pratat med KI:s rektor, Ole Petter Ottersen! Vad tycker du om våra frågor? Bu eller bä? Hör av dig!!

 

//Timo och Irene

 

Hejsan!

Mottagningen innebär så många frågor! Vi guidar er genom mottagingen tillsammans med MU!

Vad innebär egentligen mottagning? Och vad är MU? Är du ny student på KI? Vad händer på Amphioxen? När är nästa pubcrawl? Vad står ÄPS för? Är det en tävling? Är din plats som KI-student säkrad eller kommer du vara en amphiox för resten av studietiden…? Vi guidar dig tillsammans med MU genom mottagningen!

 

Hej!

 

Nu är det fredag, och det är dags för del två av avsnitt 13!

Nu blir det många avsnitt på kort tid från Statuspodden. Igår pratade vi med mottagningsutskottet, och på måndag ska vi träffa KI:s rektor!

 

Vilka frågor vill du att vi ställer???

 

Hej!

Och välkomna till en ny termin!(!?) Sommaren är redan över, men frukta icke! Ta en paus från det du just nu pysslar med och lyssna på Henrik, läkare på Karolinska Sjukhuset i Solna. Hur har han det på jobbet? Vad stressar honom mest? Hur är det att vårda så pass sjuka patienter?

Ställ supergärna många frågor om allt på vår jord genom att kommentera nedan, eller skicka ett mejl till podcast@ki.se!

Del 2 kommer snart!

Vi fortsätter prata med Iris, som är ordförande för Medicinska föreningen på KI. I den andra delen pratar vi om vad kåren gör, och vad hon som ordförande fyller sina dagar med.

Har du frågor till Iris? Mejla in dem till ordf@medicinskaforeningen.se!

Oss når du antingen genom att kommentera nedan, eller genom att skicka ett mejl till podcast@ki.se!

 

Glad andra augusti!

Under sommaren har vi passat på att ha ett långt (5,5 h(!)) långt samtal med MF:s ordförande Iris! Vi får lära oss att hon äter konstiga djur när hon hälsar på sin släkt, men främst visar hon hur otroligt glad man kan vara, även efter 5 års studier! Vi lägger mycket tid på uppropet #utantystnadsplikt, som kom i samband med #metoo, och Iris delar både med sig av sina erfarenheter, men ger även tips till unga kvinnor inom vården.

Avsnitt 29 av Vårdmaktpodden hittar ni här: https://vardmaktpodden.podbean.com/feed.xml

 

Har ni frågor till Iris? Mejla henne på ordf@medicinskaforeningen.se

Oss kan ni nå genom att kommentera nedan eller melja till podcast@ki.se!

 

Allt gott!!