Hejsan!

Mottagningen innebär så många frågor! Vi guidar er genom mottagingen tillsammans med MU!

Vad innebär egentligen mottagning? Och vad är MU? Är du ny student på KI? Vad händer på Amphioxen? När är nästa pubcrawl? Vad står ÄPS för? Är det en tävling? Är din plats som KI-student säkrad eller kommer du vara en amphiox för resten av studietiden…? Vi guidar dig tillsammans med MU genom mottagningen!

 

Hej!

 

Nu är det fredag, och det är dags för del två av avsnitt 13!

Nu blir det många avsnitt på kort tid från Statuspodden. Igår pratade vi med mottagningsutskottet, och på måndag ska vi träffa KI:s rektor!

 

Vilka frågor vill du att vi ställer???

 

Hej!

Och välkomna till en ny termin!(!?) Sommaren är redan över, men frukta icke! Ta en paus från det du just nu pysslar med och lyssna på Henrik, läkare på Karolinska Sjukhuset i Solna. Hur har han det på jobbet? Vad stressar honom mest? Hur är det att vårda så pass sjuka patienter?

Ställ supergärna många frågor om allt på vår jord genom att kommentera nedan, eller skicka ett mejl till podcast@ki.se!

Del 2 kommer snart!

Vi fortsätter prata med Iris, som är ordförande för Medicinska föreningen på KI. I den andra delen pratar vi om vad kåren gör, och vad hon som ordförande fyller sina dagar med.

Har du frågor till Iris? Mejla in dem till ordf@medicinskaforeningen.se!

Oss når du antingen genom att kommentera nedan, eller genom att skicka ett mejl till podcast@ki.se!

 

Glad andra augusti!

Under sommaren har vi passat på att ha ett långt (5,5 h(!)) långt samtal med MF:s ordförande Iris! Vi får lära oss att hon äter konstiga djur när hon hälsar på sin släkt, men främst visar hon hur otroligt glad man kan vara, även efter 5 års studier! Vi lägger mycket tid på uppropet #utantystnadsplikt, som kom i samband med #metoo, och Iris delar både med sig av sina erfarenheter, men ger även tips till unga kvinnor inom vården.

Avsnitt 29 av Vårdmaktpodden hittar ni här: https://vardmaktpodden.podbean.com/feed.xml

 

Har ni frågor till Iris? Mejla henne på ordf@medicinskaforeningen.se

Oss kan ni nå genom att kommentera nedan eller melja till podcast@ki.se!

 

Allt gott!!

 

Hallå där!

Nu har vi haft ”sommarlov” i snart 1 ½ månad. Båda två har vi fyllt våra dagar med jobb, forskning och semester. I det elfte avsnittet pratar vi om vad vi har gjort, och vad vi har planerat. Vi pratar om antagningsbesked, nya byggnader på KI och om kommande avsnitt. Har du frågor till oss om KI eller nåt av KI:s besked? Mejla in eller kommentera nedan!

 

God fredag!

I terminens sista programavsnitt pratar vi med Matilda, som går fjärde terminen på läkarprogrammet. Detta avsnitt har en del två, som släpps efter helgen! Vi pratar bland annat om tentor, böcker, kurser och soul searching med Matilda. Har du frågor om läkarprogrammet? Matildas liv? Eller kanske Irene och Timo? Skicka in dem till podcast@ki.se eller kommentera nedan, så svarar vi på frågorna så gott vi kan!

Vill du ha mer av Matilda? Läs hennes blogg! Du hittar den här!

Efter långt uppehåll från podden är det dags för avsnitt 9. Vi pratar med Abdullah, som går 4:e terminen på tandläkarprogrammet, eller käftis, som han själv kallar det. Har du frågor kring käftis, KI, TAPIL eller OF? Mejla oss, kommentera nedan eller fråga oss på stan.

 

Vi hörs i nästa avsnitt!

 

 

 

Snart är det påsk! Men viktigare: snart är det dags att söka till höstens högskoleutbildningar. Vi försöker reda ut några frågetecken inför antagningen i det åttonde avsnittet av Statuspodden. Hur funkar PIL? Irene har gjort PIL, så hon berättar allt man behöver veta! Vart hittar man bra information? Se länkarna nedan, som vi pratar om i podden.

antagning.se

studera.nu

ki.se/utbildning/anmalan-till-kis-utbildningar

https://ki.se/utbildning/anmalan-och-antagning

statistik.uhr.se