När mamma blev tandläkare åkte vi till THE DENTAL SHOW i birmingham. Jag hade så kul som barn. Gick runt överallt, prata med alla redan då om saker jag inte hade nån anning om. Tog massor med grejer och gav sen till min mamma. Det va bättre än julafton. OK kanske att ta i…men det va kul som faaaan!!

Nu får jag gå på dom igen för jag pluggar till tandläkare and its great. Har massa tandborstar och nya tandkräm jag ska testa, va på föreläsningar och insåg att skolan redan har gett oss new and updated info (duh). Åt god lunch och pratade med olika företag och tandläkarkliniker! Ska komma md ett inlägg om privat vs FTV!

Jag gick både på torsdag och på fredag. Tog inga bilder på torsdagen. Då gick jag själv. Helt själv. Träffade många och prata med alla men behövde njuta i lugn o ro! Men Fredag va det party mode. Gick runt med en av mina babys Miss K. Hade mina fina på middag och sen vart det utgång! Party Awaz..

Jag köpte till och med mina luppar i år. Ja. Ja fick kalla fötter. Kom hem o tänkte nää Awaz. You should wait. Its too expensive osv osv… MEN Im sticking to it. Im keeping my loupes får bara jobba som en dåååre….Vill ni se?

Ok vi börjar med lite andra bilder först…

 

Ze grand entrance… överdrivet eller?

 

KI stand! Vill ni jobba för KI så kan ni söka…fanns några spec tjänster ute tror jag…

 

Fina lärare!

 

Många kursare jobbade extra på olika företag! här e några =D

 

 

CANDY!! Blev lite ledsen när jag insåg att hälften av koppen va tom dock! haha 

 

Föreläsning...

Föreläsning….

 

 

shopping?? No just lots of fun things to try out for my mouth! !

 

Sonja och gorgeous Miss K!

 

My lovely buddy in crime testar mina nya bubbies!

Last but not least…

Från festen…

En som lämnar oss om 1 termin….och jag som har druckit lite för mycket gin…

Me sexy ladies…eller ska jag säga..min ex klinikpartner and the woman who stole her from me?? hehehe skojjar lite…

Resten is history…

Så ni fick en lite glimps av hur det va….förra veckan.

www.barndiabetesfonden.se visit för mer info!

Min princessa aka systersdotter fick diagnos för TYP 1 diabetes när hon var 2 år gammal. Glömmer inte samtalet från syrran när hon misstänkte att det va det. Jag sa åk in till sjukhuset så får du bekräftat att det inte är nåt men så var det diabetes typ 1. Då förstod jag inte innebörden men mycket har jag lärt mig!

Det är inte kost eller livsstilrelaterat. Du kan va världens healthiest men ändå få Typ 1 diabetes till skillnad från typ 2! Man vet inte riktigt vad som orsakar det och det kan hända vem som helst när som helst.

Lite kort…

Typ 1 diabetes är en AUTOIMMUN DISORDER!

Kroppens immunförsvar förstör insulinproducerande celler.

Igen. INGET med kosten att göra!

Vid HYPO dvs för lite socker i kroppen kan en typ 1 diabetiker hamna i koma och det kan vara Fatal.  VIKTIGT att veta att man måste ge något som innehåller socker FORT SOM FAN ..SNABB socker!

Vid HYPER dvs om do tagit för lite insulin till maten (som exempel) så kan en typ 1 diabetiker va känsligare, argare, lätt irriterad, trött osv. NOTHING PERSONAL…

There is no cure.

En typ 1 diabetiker kan leva ett hälsosamt liv, dom kan träna och allt annat. Man måste bara ha koll på sockret helt enkelt. Nåt som vi tar för givet varje dag. Är du känslig över att nån använder sin insulin spruta på allmänna platser kan du enligt mig gå o söka hjälp =)

MY NIECE och hennes klass har idag haft på sig en BLUE RIBBON TO RAISE AWARENESS! och självklart vill jag också det!

Thats what I call team spirit!

Gissa vem som har haft tenta? Ganska många probably men också min klass. I AVTAGBAR PROTETIK.

Vart lite stressad och inte tänkt tanken på att skriva. Men nu. Suttit uppe på kvällar och pluggat. Tvingat en klasskamrat specifikt att plugga med mig! Några dagar innan och sen 2 timmar innan tentan också fram tills tentan började. VAD? thats how I role. Vet inte hur det gick. När jag är glad så failar jag och när jag är ledsen så failar jag och när jag inte vet så failar jag. Nej jag skojjar. Men på riktigt. Jag kunde det mesta. men man kanske har tappat poäng hit o dit på saker jag inte kan (och inte vet att jag inte kan) OCH det va en fråga på slutet som va värd många poäng som jag va totally clueless på.

Sen har vi en moment på PED (barn och ungdomstandvården) där vi kontaktar en skola och föreläser om bra oralhälsa. Så vår grupp har tagit tag i det och bokat ett möte den 2 DECEMBER ! Presentationen är klar och vi är ready to rumble.. I think.

Kliniska delen: Jag sanerar mina patienter för fult inför vårterminen. Terapiplanerar och försöker hålla stressnivån nere. MEN lord know stressnivån är nog uppe i molnen vid detta tillfälle. Känner att ryggskott börja krypa sig fram, näsan är snorig och jag orkar knappt träna (VILKET ÄR CRAZY FÖR DET ÄR NUUUU MAN SKA TRÄNA! men är så rädd att bli sjuk!!).

Aja… Idag har jag iaf STÄDAT, TVÄTTAT, gjort klart lite arbeten hit o dit. OCH NU ska jag ta oh söööva! IMORGON ÄR DET dagen jag har väntat på ODONTOLOGISKA RIKSSTÄMMAN OCH SWEDENTAL!!!

Jag skickar mer bilder och news tomorrow!

Guten nacht meinen lieblings….yes im striking a pose.. really i look like this..

 

See you tomorrow! Tack för att du läser.

 

 

Hej Fina DU som har klickat in på min blog!

Allt det här började med ett natt pass på jobbet. En underbar kollega till mig kom med nyheten att han ska börja plugga till tandläkare på KI och jag sa: ”Daaaaayuum, du måste ha as bra betyg” jag sa inte damn men i could have =)

Han sa Nej Awaz jag kom in via TAPIL!

Jag kolla upp, va på flashback och skrev som en galning, fråga min kollega, började skriva min levnadsbeskrivning (som kom till 4 word sidor och skulle va 1 sida skriftligt sen – fail) osv…

VEM ÄR JAG! JO. Min mamma började jobba som tandläkare när jag var 12 år gammal. Vi flyttade till England. Jag auskulterade, hängde på jobbet med henne, va hennes sköterska ibland (på den tiden krävdes ingen legitimation för det) och jag visste från en väldigt tidig ålder (13/14år) att det va det jag skulle bli. Jag kunde se mig i den rollen. Älskar alllllt inom industrin. Miljön, prylarna, pilligheten och mest av allt så visste jag att jag kunde bli bra på det. Jag visste att inom det här kunde jag bli most useful till min omgivning.

Men i England fanns inte TAPIL. Jag kom inte in. Jag gick inte i privat skolor. Jag gick faktiskt i områdets sämsta skola första året jag flytta till England. Det fanns ingen plats där vi bodde och mina föräldrar trodde inte på ”privat” (Yes, unlucky me). Sen i en inte så bra skola till och så i en helt ok skola. Flytta uppåt varje två år. Älskade varje skola dock. Men inte visste jag hur mina betyg skulle drabba mig sen right? tror inte många tänker på det.

JAG VARJE GÅNG JAG BLEV NEKAD….

JAJA.. Sökte till Malmös tandläkarutbildning. Kom inte in. Dock hade dom använt mitt namn på deras hemsida ”Awaz från England sökte” . Efter jag mailade så togs det bort (still pissed about that!) Svenskan va inte på top och jag var faktiskt oförberedd. BUT DONT USE MY NAME. 100 år sen nu and im still …moving on…

Kom in på tandläkarlinjen i RUMÄNIEN via ett svenskt företag när jag bodde i ENGLAND! Desperate times desperate measures. MEN Åkte hem efter 2 veckor då jag hellre ville ha en svensk eller engelsk utbildning. Plugga BIOMEDICIN. WHY? jo ryktet gick ” plugga biomedicin så kanske du blir antagen på tandläkarlinjen..” LIES!

Meanwhile: charity work-street,phone, nursinghome, sales, klädbutiker, tandsköterska, servitris i kensington (2 nights I QUIT)…med ett mål- BLI TANDLÄKARE.

Flyttade till Sverige. Lite ris till KI: 2011 Frågar Awaz studievägledaren. Finns det ett annat sätt att komma in utan betyg? Nej. Jobba på SATS. Sen inom ett läkemedelsföretag…plugga lite antropologi. Sen ville jag köra komvux… NEVER GIVE UP!

2015: Kollega på jobbet nämner TAPIL.

När jag säger att jag inte skulle kunna tänka mig bli nåt annat I mean it. JAG ÄR EVIGT TACKSAM för TAPIL.

Mina klass kompisar. Varenda en. Förtjänar sin plats. Dom är duktiga. Unika. Olika. Lika. Jobbar hårt för att bevara den platsen dom har!

KOM INTE DU IN?? Sök igen. Ge inte upp. Gör nåt annorlunda. Vad saknas? Ingen tog din plats. Det finns helt enkelt inte plats för alla varje år. Fråga mig! Kolla flashback! auskultera!

Vi som har sett branschen. Jobbat, haft föräldrar kommer förmodligen inte byta linje. Vi vet vad som krävs. Vi har mycket att skriva om och har förmodligen fått auskultera osv. Det betyder inte att du som inte har föräldrar inte kan göra exakt samma. Kontakta närmsta klinik och kolla läget. ÄR DET FÖR DIG?

Behövde skriva av mig. Jag och alla de antagna via TAPIL är tacksamma att detta finns. Skulle vart super bitter idag utan denna utbildning. Utan denna möjlighet! och sen att jag får plugga med barn…SÅ SKA VÄRLDEN VARA!

tack för att du läser…

 

Kroppen har börjat vänja sig till kylan och hälsan början improooove.

So whats new. Jo. Jag gjorde min FÖRSTA revidering. Vad är det? Oh im glad you asked!

Revidering är en rotfylld tand som behöver rensas och rotfyllningen görs om.

Här finns en liten bild på tanden. Den är lite suddig men man måste vara snabb då patienten sitter och väntar på att man ska göra klart denna väldigt långa behandling.

Det är en 33 som har fraktur.  Oh vad är 33? here you go!

 

Har börjat förbereda inför terminens första tenta i PROTETIK! Det känns som att man vet allt men ingenting. Svår känsla att beskriva. Tror alla känner sig bekväma i sina roller men man saknar ändå mycket. Jag ser fram emot att dom här gapen fylls med kunskap. Läsa läsa läsa…

Har hunnit fira min fina ex klinikpartner mitt i veckan med hamburgare..

Jag var framme innan alla så jag tog en ÖL! Hade super mysigt med vänner och kom hem 23.30..My little man was with his dad. Man passar ju på..

Man vet att man är gammal när 23.30 är läskigt. Hade patient dagen efter och ville vara i skolan kl 7.00 När man ändå hade kunnat va tidig!

MEN JAG HADE:

Snoozade i 2 timmar! Lyckades vara framme i tid, men skulle vart skönt att va framme lite tidigare när man ändå kunde.. shame.

PROBLEM

Avbokningar. Det här är nåt som måste skötas snyggt i skolan. Hur gör man när en patient avbokar. Om dom lämnar återbud med 24 timmar eller mer så är det lugnt men inte om det händer fler gånger. Då får man eventuellt skriva ut patienten. Om dom lämnar återbud inom 24 timmar så är det upp till dig men jag skulle nog skriva ut hen med en gång då man inte vill riskera att det händer igen. Varje pass är värdefullt! Vi behöver patienter som kan 1. Komma på dom tiderna vi har- annars funkar det inte. 2. Kan stanna 3 timmar per gång, då det kan ta så lång tid för ett besök. 3. Va redo på att det är vi studenter som gör behandlingarna. Våra lärare tittar på men dom tar inte över.

 

Thats all for now folks! tack för att ni läser… Vill ni att jag täcker något speciellt så är det bara skicka meddelande!