Parod parod parod!

Det har varit lite tyst från min sida nu. Jag har en tenta kvar sen är allt klart och godkänt!

Bara en till tena på ons kl 13. Jag har fallit ur mina rutiner att plugga på kvällarna då det är helt enkelt skönare att koppla av. När lillen är ledig på helgerna så är det stranden som gäller och massa mys på dagarna och när han har förskola så pluggar jag från 10-14. Det mest effektiva är ju att plugga med fellow students. Förklara saker och repetera- inget går lika fort, och då blir man lat närman pluggar själv.

Dom Goda nyheterna för min del var att jag fick jobbet på den klinik jag hade ögonen på dom senaste 3 åren och där kommer jag vara i augusti! Ser fram emot det.

Sen är ju planerna inför sommar att jobba så mycket som behövs och inte mer och sen hänga med sonen min! Strand, park, skansen, juni backen och massa museum! Ska bli jääätte skönt att inte ha nåt som ligger kvar på axlarna! Börjat redan lite smått med stranden och mata ankor o va ute på cykelturer.

 

Nästa termin tror jag kommer bli den största challengen med examensarbete och massa kurskrav på kliniken…

Vi var precis i England och hälsa på mina föräldrar. Hann med en catch up med mina kompisar. Avkopplande med lite pub häng. Cant get over att min double GnT kosta 5 pund. Tur att man inte bor kvar =P Men man saknar ju att vara hemma…

 

 

Innan jag avslutar idag vill jag bara säga att ni som ska plugga bordegå med i bostadskö..specielt sssb. Då finns bostäder i flempan eller så kan ni bo i lappis…its the best…

 

Jag återkommer efter min tenta på onsdag! Håll tummarna för mig..until then FOKUS!

Puss o Kram,

Tack för att du läser…

Glöm inte att följa ig: yourfuturedentistawaz

 

 

Igår va jag på jobbet. Sluta kl 23.30. Kom hem och började städa kl 01 på natten. När jag tittar på telefonen ser jag att en av våra studenter på tandläkarprogrammet på Termin 4 har gått bort i en drunkningsolycka.

Det finns nog ingen i vår skola som inte har pratat med Hatem. Från hela mitt hjärta menar jag när jag säger att han var en av dom snällaste välskötta männen i vår skola med så mycket potential för godhet. Vi spelade fotboll på Korpen och även där var han den bästa spelaren med så mycket energi och glädje. Det var inte ofta man inte såg honom utan ett leende på ansiktet.

Allt jag kunde tänka på va att det var allt för tidigt. Mina tankar går till hans familj och dom som stod han närmast. Jag som inte var en av hans närmaste kommer sakna hans ansikte i skolan. It was way too early men man brukar säga att dom bästa lämnar oss tidigast. This was just way too early meaning you were simply the best.

Jag vet att detta är en blogg men i min lilla hjärna så hoppas jag nånstans att detta når dig vännen, att du kommer aldrig bli glömd och du är ännu ett påminnelse att aldrig ta något for granted och berätta alla goda tankar till alla! för det kanske blir sista gången man har den chansen..Leva i nuet och inte glömma how blessed we are to be alive and have those who we love around us. You were wonderful and will always be in our thoughts and definitely in my thoughts when i graduate, live and do good deeds. Kommer tänka på hur duktig du skulle vart.  Now you’re blessing heaven with your company. They are lucky to have you… and we are unfortunate to have lost you.  This still feels surreal and Im hoping we will all be woken up to find it was a shitty misunderstanding.

Jag åker idag hem till min familj i England. Är ledsen att man missar samlingen vid södertörn. Men jag är där in my thoughts.

Ska ta vara på varje dag, Hatem.

May you rest in peace bubbs….

 

 

 

 

 

 

Tänkte berätta goda nyheter med det är fortfarande lite för tidigt! =)

Så vi går vidare =) Snart är vi klara med t6. Vilket betyder att 3 år av utbildningen är klar- it feels like yesterday. Känns jätte konstigt. Bara 2 år kvar. Nu känner jag att det är bara. Ingenting ju? Hösten går alltid super fort. tar 2 månader att komme in i allt, sen är det tenta, sen jul och sen är man bäääm i T8. Sen går det lite långsammare..MEN Sen är det bara 1 år kvar! CRAZY!!! What else is crazy is that my bubba turns 3 this yr! Det går sååååååå fort. Vad man kämpar för han. Så mycket man vill göra för sig själv och ännu mer vill man göra för han. Man har en chans med barn..sen Poof är dom gamla.

Allt är klart utom Parod tentan som kommer 19 Juni. Är ganska nöjd att ha resten. Imorgon är det dags att börja preppa inför det, så jag är super redo inför tentan. Kommer ha 19 dagar och behöver inte stanna uppe utan jag pluggar på dagen efter lämning. 5 timmar om dagen borde räcka gott o väl. Samtidigt kan jag köra lunch träning på kickboxningen. Sköööööönt. Min hjärna behövde nollställas. Too overwhelmed this term men nu så.

Jag har jobbat på akuten en sväng och hade tur om att vara med när vi hade 2 extraktioner, 3 rotbehandlingar och 2 lagningar. Man lär sig extremt mycket, speciellt när man precis gått igenom saker i skolan. Rekommenderar extra jobb på klinik som tandsköterska för erfarenheten! Sen går man tillbaka till sitt gamla jobb ”where everybody knows your name” (Cheers va en komedi serie av paramount which was epic. The intro song also…look it up”

Nästa år skulle vi jobba själva i kliniken men nu har KI ändrat reglerna lite. Vi ska eventuell till T8 jobba med våra klinikpartners som kanske kommer vara den vi skriver examensarbete med. Vi får veta detta på slutet av sommarlovet! really exciting. And I will keep you updated.

Nästa vecka är dock skolan slut och aldrig har jag varit så lättad. Jag är trött

Hör av er om era TAPIL resultat tack!! Tänker på er! Nyfiken på vilka som kommer nästa termin =)

Bring on Summer Hols!!

Vilken månad. Jag har inte hunnit uppdatera på en av dom roligaste grejerna i år.. enligt mig..och bland en av dom roligaste..

 

JAG EXADE MIN FÖRSTA TAND! Titta titta titta…

 

Så jag körde enligt textbook och så kom den ut. Måste säga att vi hade en underbar patient och allt gick jätte bra. Om ni följer mig på insta så har ni redan sett detta @yourfuturedentistawaz Måste säga att det va sjukt satisfying att få göra det själv efter så många år av att titta på en tandläkare göra det.

Utöver detta är nästa accomplishment min och Philips examensarbete..mycket exande här =)

Jag har valt världens bästa snubbe som partner och ser verkligen fram emot vår final piece! Han är grym och super effektiv. Bara 21 år och så driven. Här är vi treating ourselves to lunch after hard work!

 always busy bee Philip

 

HAn och min fina klinikpartner och vän fick plats att åka på utbyte till Netherlands. Stort grattis till er två! Netherlands kommer va blessed med er i några veckor!

Sen har vi haft Att utvecklas till tandläkare…very interesting men jag har inte varit en fan av uppgifterna- REMEMBER du kommer inte tycka om allt du gör i livet but you got to do what you got to do eller hur?

 så här kan det se ut..en hel dag. So many laptops…

Har också firat min bästis Patte patrik som fylle 30 år… Att flytta till Sverige skulle inte ha vart kul utan dig!

 Ser ni varför jag har haft svårt att hinna skriva hahah!

Dessutom har min rygg lyckats pajja mitt i det hela så NU SKA JAG TILL NAPRAPATEN ! woohooo! Ikväll ska jag skriva om lite bra nyheter som jag fått…

 

Stay tuned! Massa kärlek inget hat! Ciao!

Förlåt förlåt för tystanden i denna exciting/ nerve wrecking tid!

Grattis till er alla som kom vidare! Blir jätte glad av att ni skriver och berättar!

Levnadsbeskrivningen! Glöm inte vad ni har skrivit om då dom kommer fråga. När man är nervös kanske man glömmer lite så det är bra om ni läser igenom det så ni kan svara med lite pondus!

Ni frågar vad dom frågade mig?

Jag har ju bott i England. Så det blev mycket om mitt liv och erfarenhet där. Mina framtida planer osv. Det va faktiskt otroligt bra samtal och jag kände mig bekväm i rummet. Kanske min ålder. Kanske all erfarenhet. Kanske att jag var gravid. Så det bästa tipset från mig till er är att komma ihåg att ni kommer uppfatta dom som läskiga men dom är ju individer som ska intervjua er. Dom vill lära känna er. Inte sätta dit er. Så ta det lugnt. Ät innan och om ni blir för nervösa, take a paus! andas innan ni svarar. Viktigt att ni lyssnar också på deras frågor så ni inte börjar babla om irrelevanta saker.

Ni har kommit så här långt och i värsta fall så blir det nästa år! Men ännu mer erfarenhet. I know you dont want to hear it men mamma min va 35 med 3 barn när hon började på tandläkarprogrammet KI (utan att gå om eller nåt- min hjälte). Jag 28 med min lille bebis. Ge inte upp.

 

LYCKA TILL!!!

 

Om jag inte svarar är så finns jag på IG: yourfuturedentistawaz brukar svara snabbare där.