2020

Nu kan man officially säga: I will graduate next year!!! Can you believe that??

På måndag börjar vi T8 och jag kan säga att vi är fullt igång med ALLT! Vart börjar jag??

TENTOR:

Jag har vart upptagen. haha. Ok så vi hade Ortodontitenta och sen hade jag protetikresttenta. Tyvärr va ju planeringen så att ort kom dagen innan protetiken. Så jag va lite strategisk. När jag tittade på materialet för ort så visste jag att jag inte skulle hinna med båda. Så jag prioriterade protetiken. Jag för andra gången (första ggn va jag sjuk) en tenta på första tillfället. Dvs jag gick inte äns. Detta tycker jag inte an ska göra men stressen av att komma ut och veta att man inte har satt den skulle sabba flödet till protetiken. Jag hade inte heller fått svar från implantattentan vi skrev innan jul och man kan inte veta om man hade klarat den eller inte.

SO I didnt go och pluggade då när alla gjorde tentan. ok ok jag tränade också. Sen pluggade jag fredag morgon, och sen va tentan kl 13 på fredagen! Jag tror det gick bra! Boken som Jan Ekenbäck har skrivit va super bra. AND speaking of him, I am lucky enough att få träffa honom på studiebesök på aqua dental! Väldigt taggad inför det. Where was I? JO kl 11.30 på fredagen fick vi implantat resultaten =O!!! alltså 1 timma innan resttentan. Och jag klarade den. I was buzzing!.

Så nu har jag Ortodonti tenta 14 februari och 25 februari cariologi tenta. STORA TENTOR!

Revising..or selfieing…

tenta sal med legendariska Marios! sen blev vi några fler =)

KLINIKEN:

Vi har dessa kurskrav.. Och för det protetiska har man ju haft terapiplanering med lärare där man går igenom fallen för att veta vad den bästa behandlingen är för patienter. Väldigt givande.

Karies: 1. excaverings prov (klar) 2. fyllningsprov (awaits) 3. fyllnings prov (awaits) 4. CUP (klar)

Parod: Behandla 3 patienter med parod varav en har grav parodontit. (alla på gång) samt vara med på parod op.

Protetik: 1. Bro (pågång) 2. 2 kronor (pågång) (5 preppar totalt där bron också ingår) 3. 2 pelare (pågång) 4. 2 proteser (pågång) 5: kliniskprov på tempkrona (awaits)

Endo: 1. 2 incisiver/premolarer (1 klar 1 påg) 2. 2 molarer (1 klar 1 påg)

Sen ska man ha kontroller och klinisk examination på vissa av dessa.

Om man tittar då på det som är på gång så ser man att det är mycket protetik på gång på vårterminen.

Philip drar på utbyte! Så vi har mycket planerat och en tight schema som måste följas. Där är det viktigt att vi båda är on point! OCH att patienterna hänger med i svängarna!

First day back…

after coffee

JOB:

Har lite extra just nu på fridhemsplan och Endo eastmans. Sen året började. Igår så blev min tandläkare sjuk så det va nära att jag inte behövde gå in. Men då sa protetikavdelningen att jag kunde hjälpa! Fick vara med på eftermiddagen och assistera en grym protetiker. Alla där är dock grymma. Så jag blev super glad. Passande med tanke på att vi har haft implantatkurs och att jag har så mycket protetik just nu. Men jag kan inte se mig själv som en protetiker i framtiden. Föredrar min (”min” haha) petiga endo =D

När man börjar jobba 06 på morgonen…

FAMILY/SOCIAL :

Hälsan: UVI igen, hosta. Men nötar på. Annars bra! Började bra med träning men vilar nu med hostan =(. Uppe på 74 igen… ÅNGEST. Men thats life. Äter dåligt- inte lite utan dålig mat efter nattning!

Va på Disney on ice, planerar in lite roliga aktiviteter, och lillen följer med då o då till skolan =) he loves it! Så mycket uppmärksamhet från mina fina klasskompisar!

Svårt att hinna träffa kompisar men försöker så gott man kan men som tur finns telefonen!!! Men har min partner vid min sida som stöttar och peppar mig =) Min familj som är min rygg i allt jag gör. Älskar alla i min omgivning VERKLIGEN! Ger mig energin och perspektiv och jag hoppas jag gör detsamma för dom. Ger dom allt with pleasure. They prob dont even read this hahah!

Övar på siffror…

och bokstäver…

prrromenaaader…

lite skridskor

disney on iiice….

 

Så ser det ut iaf.

T7 avslutas med en vecka fylld med Att utvecklas till tandläkare och på måndag är det T8 Baby…

 

Updates soooon!

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar