Beginning of a 5 year journey…

This is so nice! Ni ska följa mig från första terminen som tandläkarstudent på KI till sista? Då kanske det är bra att säga redan nu att youre in for a ride =) Jag vill börja med att be om ursäkt för svengelskan. Jag vill också be om ursäkt för stavfel, grammatikfel och annat fel som kan uppkomma. Now thats out of the way vill jag säga att ni får kommentera och ställa frågor om allt och jag kommer göra mitt bästa för att svara. Om ni tycker att jag missar att skriva om något får ni jätte gärna requesta att jag gör det…

So lets begin . Om ni hunnit läsa lite om mig så ser ni att jag flyttade till England när jag var 12 år gammal. Min mamma läste tandläkarutbildningen på Karolinska också. Hon fick jobb i England och därför flyttade hela familjen dit. Jag har hela min grundutbildning därifrån och har en kandidat i Biomedicin från London Metropolitan University. Jag vill att ni vet att skulle jag ha bott här skulle jag inte ha läst utomlands. Jag var inte behörig i Sverige för att jag inte hade läst svenska. Det läste jag på komvux så fort jag flyttade tillbaka.

Jag har jobbat som tandsköterska och har hjälpt till att sköta våra kliniker (som vi nu har sålt) i England. Visste ganska tidigt att jag ville bli tandläkare men det verkade omöjligt att komma in. So I want to dedicate this post till TAPIL- Alternativt urval på Karolinska Institutet!

Om du tänker på att bli tandläkare do the following (if you want):

1st thing: Shadow a dentist. Fråga en tandläkare nära dig om du får vara med en dag eller fler och titta på medans hen jobbar. (Yes jag skrev Hen!)Verkar det vara din grej? Du ska studera till yrket i 5 år och enligt mig så är det lättare att plugga (för att det är roligare) om du är intresserad av ämnet och vet vad som väntar dig när du är klar. No lie.

2nd thing: Gå in på antagning.se och sök till tandläkarprogrammet på Karolinska Institutet.

3rd thing: Nedan finner ni länken som inte har uppdaterat information men ni kan få lite koll på hur det funkar. Make sure you dont miss the deadline.

http://ki.se/utbildning/alternativt-urval

Antagningsgruppen vid KI är duktiga på att svara på mail och telefon om ni har frågor.

 

Bye for now!

PS Undrar ni hur jag hinner skriva med lilla bebisen? Han sover =)

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar