PÅSKIS FRÅGIS

Jag tänkte besvara lite frågor som jag fått på bloggen.

Älskar alla jobbet innan dom börjar? Eller får man intresse under studien?

Nej, Alla älskar inte jobbet innan dom börjar. Och från det jag har sett verkar alla bli mer o mer intresserade under studietiden. Jag har nämnt det tidigare och nämner det igen. Kolla upp vad det innebär att vara tandläkare. Auskultera för att se hur vardagen ser ut. Synd att plugga 5 år för att sedan hata sitt jobb! Dock ser jag inte hur man kan hata detta yrke! I BLOOMING LOVE IT!!

Kommer plugget stå i vägen för att bilda en familj?

Vissa av oss som pluggat har barn. Andra har fått barn under utbildningen. Då har man ju tagit ledigt ett år och sen börjat igen med ett annat gäng! Frågar du mig- så tycker jag att man kan iaf testa och blir det super jobbigt då får man ta det då. Jag tror dock att det ofta går att lösa saker och ting. Det kanske dröjer lite längre men when theres a will theres a way!

Alla barn är olika precis som vuxna. Sättet som funka för mig är verkligen inte för alla. Och skulle jag har kört i samma takt denna termin skulle jag inte ha orkat. Jo det skulle jag men min vilja är ENORM haha. Alla har gjort på olika sätt. Så det är svårt för mig att ge tips just om det. Men när man får schema inför varje termin då är det dags att planera hela terminen. PLANERING är GULD also att inte sätta sig fast vid planer- man blir sjuk. barn blir sjuka osv det är bara att freestyle, tänka fritt och ha dina vänner/kollegor som kan lyssna på ”rants” – ibland- gör dom lite roliga också så du inte drar ner på stämningen haha!

Det är inte enkelt- men det är ingenting som känns bättre än att uppnå sina mål!! You can do it. Thats all im saying. And if you cant? aa men då vet du och så får du planera om! Bättre att köra än att ångra att du inte gjorde det!

När började vi med det praktiska och tycker du om KI?

Termin 4 började vi att öva grejer på varandra i klassen. Men vi hade praktiska grejer innan i solna redan andra terminen om jag minns rätt.

Jag älskar KI. Inte för att jag bloggar för KI. Jag ogillar att jag behöver åka till flemingsberg för det är pendel och långt ifrån mig (40min). Men jag älskar universitetet. I do. Grymma lärare. Bra schemaupplägg. Bra studentbås. Bra auskultationer. Bra kommunikation. Bra personal. Älskar våra sköterskor och expeditionen. och jag är i STOCKHOLM! Nöjd. Klart alla ställen har sina brister och perfection doesnt exist. Anywhere. Men att jag tar examen från KI är nåt jag inte skulle ändrat på in a million years. All about Käftis baby!

Med det så önskar jag er en väldigt glad o härlig PÅSK!!!

Tack för att ni läser…

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar