TAPIL 2021

Hallå mina snygga, dedikerade läsare!

Hoppas ni mår bra och att ni är super motiverade.

Då. Är. Det. Snart. Dags.

Vi kör lite frågestund då jag har fått ett ex antal mail nu om just TAPIL.

  1. Vad är TAPIL? Det är en alternativt urvalsgrupp. Man blir antagen med poäng från: del 1 levnadsbeskrivning+essä och del 2(om du går vidare) intervju!
  2. Behörighet? Ja. Du ska vara behörig. DVS kolla på antagning.se och se behörigheten som man ska ha för att söka till tandläkarprogrammet. Om du saknar något med eventuellt har något annat kan du ansöka om REELL KOMPETENS via universitetets hemsida.
  3. Hur? Du ansöker som vanligt via antagning.se sen måste du ansöka om att skriva TAPIL. Sen blir du inbjuden – endast 1 skrivtillfälle/år.
  4. Levnadsbeskrivningen, vad ska jag ha med? OBS!!JAG ÄR EJ EN SOM RÄTTAR! OBS! JAG HAR INGEN GENOMGÅNG MED LÄRARNA OM DET HÄR. Endast min uppfattning: Skriv om dig. Vem är du? Vad har du gjort? varför vill du bli tandläkare? Erfarenheter? Hobby? ca 2 sidor för hand.
  5. Vad för frågor får man på essädelen? Kan va vilken fråga som helst. Du behöver inte veta så mycket men du måste kunna skriva en text…intro, diskussion, conclusion. You get it.
  6. Vadå intervju? Dom vill se om du är en lämplig kandidat. Var dig själv. Ok att va nervös.
  7. Varför fick du 50/50? Jag va mig själv hela vägen. Jag har drivit 2 kliniker i England både privat och NHS, jobbat som tandsköterska, pluggat biomedicin sen tidigare, pluggat kurser på SU, jobbat inom 4 andra yrken med målet att bli tandläkare sen jag va 13.
  8. Vad tycker du är viktigt? Du ska veta vad det är du ger dig in på. I alla fall ett hum. Auskultera. Fråga en tandläkare. 5 års utbildning. Det är inte kul om du inte tycker om yrket haha. Sen är jag en sån som anser att allt inte är kul . Vissa grejer gör man för att säkerställa en bra framtid- att bli tandläkare men hatar yrket så kan jag lova dig att det här INTE är en av dom vissa grejerna!

HERE LITE LÄNKAR FÖR ER!!!

https://utbildning.ki.se/alternativt-urval

https://utbildning.ki.se/program/2tl19-tandlakarprogrammet

https://www.antagning.se/

Skrolla ner till TAPIL- INTE PIL! om du inte vill söka till läkarprogrammet =)

oooooo So excited. Hoppas verkligen det kommer gå bra i år! Sån bra av KI att ha denna urvalsgruppen. Så tacksam. Önskar er verkligen lycka till och en stark: Dont be afraid to fail!!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar