TAPIL

Hej Fina DU som har klickat in på min blog!

Allt det här började med ett natt pass på jobbet. En underbar kollega till mig kom med nyheten att han ska börja plugga till tandläkare på KI och jag sa: ”Daaaaayuum, du måste ha as bra betyg” jag sa inte damn men i could have =)

Han sa Nej Awaz jag kom in via TAPIL!

Jag kolla upp, va på flashback och skrev som en galning, fråga min kollega, började skriva min levnadsbeskrivning (som kom till 4 word sidor och skulle va 1 sida skriftligt sen – fail) osv…

VEM ÄR JAG! JO. Min mamma började jobba som tandläkare när jag var 12 år gammal. Vi flyttade till England. Jag auskulterade, hängde på jobbet med henne, va hennes sköterska ibland (på den tiden krävdes ingen legitimation för det) och jag visste från en väldigt tidig ålder (13/14år) att det va det jag skulle bli. Jag kunde se mig i den rollen. Älskar alllllt inom industrin. Miljön, prylarna, pilligheten och mest av allt så visste jag att jag kunde bli bra på det. Jag visste att inom det här kunde jag bli most useful till min omgivning.

Men i England fanns inte TAPIL. Jag kom inte in. Jag gick inte i privat skolor. Jag gick faktiskt i områdets sämsta skola första året jag flytta till England. Det fanns ingen plats där vi bodde och mina föräldrar trodde inte på ”privat” (Yes, unlucky me). Sen i en inte så bra skola till och så i en helt ok skola. Flytta uppåt varje två år. Älskade varje skola dock. Men inte visste jag hur mina betyg skulle drabba mig sen right? tror inte många tänker på det.

JAG VARJE GÅNG JAG BLEV NEKAD….

JAJA.. Sökte till Malmös tandläkarutbildning. Kom inte in. Dock hade dom använt mitt namn på deras hemsida ”Awaz från England sökte” . Efter jag mailade så togs det bort (still pissed about that!) Svenskan va inte på top och jag var faktiskt oförberedd. BUT DONT USE MY NAME. 100 år sen nu and im still …moving on…

Kom in på tandläkarlinjen i RUMÄNIEN via ett svenskt företag när jag bodde i ENGLAND! Desperate times desperate measures. MEN Åkte hem efter 2 veckor då jag hellre ville ha en svensk eller engelsk utbildning. Plugga BIOMEDICIN. WHY? jo ryktet gick ” plugga biomedicin så kanske du blir antagen på tandläkarlinjen..” LIES!

Meanwhile: charity work-street,phone, nursinghome, sales, klädbutiker, tandsköterska, servitris i kensington (2 nights I QUIT)…med ett mål- BLI TANDLÄKARE.

Flyttade till Sverige. Lite ris till KI: 2011 Frågar Awaz studievägledaren. Finns det ett annat sätt att komma in utan betyg? Nej. Jobba på SATS. Sen inom ett läkemedelsföretag…plugga lite antropologi. Sen ville jag köra komvux… NEVER GIVE UP!

2015: Kollega på jobbet nämner TAPIL.

När jag säger att jag inte skulle kunna tänka mig bli nåt annat I mean it. JAG ÄR EVIGT TACKSAM för TAPIL.

Mina klass kompisar. Varenda en. Förtjänar sin plats. Dom är duktiga. Unika. Olika. Lika. Jobbar hårt för att bevara den platsen dom har!

KOM INTE DU IN?? Sök igen. Ge inte upp. Gör nåt annorlunda. Vad saknas? Ingen tog din plats. Det finns helt enkelt inte plats för alla varje år. Fråga mig! Kolla flashback! auskultera!

Vi som har sett branschen. Jobbat, haft föräldrar kommer förmodligen inte byta linje. Vi vet vad som krävs. Vi har mycket att skriva om och har förmodligen fått auskultera osv. Det betyder inte att du som inte har föräldrar inte kan göra exakt samma. Kontakta närmsta klinik och kolla läget. ÄR DET FÖR DIG?

Behövde skriva av mig. Jag och alla de antagna via TAPIL är tacksamma att detta finns. Skulle vart super bitter idag utan denna utbildning. Utan denna möjlighet! och sen att jag får plugga med barn…SÅ SKA VÄRLDEN VARA!

tack för att du läser…

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar