Termin 10

Officially 4 månader kvar. Letting that sink in for a minute.

Som ni kanske har klurat ut så studerar jag mest på kvällstid efter nattning. Dagarna består av skola eller jobb/umgås med mitt allt (Sonen och familjen). Hinner helt enkelt inte om inte jag är helt ledig- which rarely happens- men om det händer så passar jag på !

Jag har vart riktigt trött november tills..-nu. Kvällstid plugg är otroligt svårt för tillfället. Kanske tur att utbildningen va 5 år för nu är denna kvinna trött hahah.Its been a real struggle. Pushing through.

Så vad händer för mig: Jag har resttentor från termin 9- surprise surprise!

Kommer ej ihåg om jag berättade att vi hade tenta i oral radiologi3. Det består av 2 delar diagnostik och teori. Klarade del 1 första ggn dvs teori och andra delen (diagnostik) har jag skrivit för 3de gången nu. Och som ni vet är 3de ggn sista. Jag är definitivt bitter över denna tenta då jag har pluggat. Men eftersom den är gjord hemifrån så har dom höjt gränsen så man inte får tappa mer än 5 poäng på diagnostik. Skulle va kul att sätta 10 tandläkare med samma tenta och se hur lika dom kör diagnostik delen. Brukar inte klaga över tentor men denna måsta jag ventilera om. Kanske har klarat den 3de gången- även 3de gången blev det brist på tid. katastrof.

Sen hade vi ju tenta i integrerad klinisk vuxentandvårdsom består av 3 delar. Jag klarade endast 3de delen. och jag har inte ens hunnit kolla igenom vad som gått snett. Its not going very well is it!

Not going to lie. Jag brukar ta resttentor ganska väl men blev knäckt den här gången. Mest för att jag känner att jag kan min sak. Trött på att få UK pga 0.5 poäng. Känns extremt onödigt. Och detta har hänt flera gånger under utbildningen. 1 poäng. 0.5 poäng. Och så går man igenom tentor. Jämför med kursare. samma svar, mer poäng. Väldigt sällan att man överklagar och klarar tentan. Så jag har resonerat att ”äh, gör om gör rätt”. Det är tufft att tänka så för det känns inte rättvist. Men i slutändan får du repetition och går igenom saker en extra gång. Nu har jag mer tänkt ”huvudet under sanden, om jag inte tittar på det så försvinner det, sov nu vakna i våren….” you get it. MEN börjar ta tag i mitt liv långsamt men säkert nu.

Ok moving on. EXAMENSARBETE! OH LOOOORD! vad man har hållt på. Jag och Philip. Vi skriver om akutbehandlingar inom endo. Den här delen tar upp en stor del av tiden under några terminer- be prepared. Hitta ett ämne och en bra handledare.

Vi börjar terminen med Implantat kirurgi- vår lärare är en legend. Aldrig sett nåt så komplicerat gå så smidigt till!

saknar namnskylt-jag ser det.

Nästa vecka är det OPex där vi tar bort tand under operation. Och veckan efter ska jag behandla min patient med parodontal operation. We will get to that another day. Börjar bli lite kul med operationer =)

Shortly kommer info om TAPIL. Lovar. Skicka frågor som ni gör här på bloggen! svarar så fort jag kan!

Tack för att ni läser.

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar