Termin 9 klart slut

Nu checkar denna gumma ut.

Idag hade vi vår VUX tenta. Vi fick ha tentan på sal, fast det bev digitalt på datorer i år! Lite som OSCE provet fast på papper.. Det här är en tenta där man får ett patientfall som man sedan har:

  • akutdel
  • profylax,sjukdomsbehandlingdel
  • bettrehabiliteringsdel.

Vad gjorde jag inför denna. Jo jag gick igenom vissa små delar som jag behöver kunna generellt och sen släppte jag det. Varför? Jo för att jag ville testa min kunskapsnivå. Lite körtkortstanke. Brister jag på något är det nu jag vill veta det så jag kan slipa där. KLART jag brister på saker jag inte har erfarenheten av men ville veta hur jag skulle tänka med den kunskap jag har. Tentan är 5 timmar. Vi hade från kl 10-15 idag. Man fick ha med sig mat och jag tänkte att jag skulle sitta länge och ta min tid. Så med min macka, overnight oats, apelsin, kaffe och vatten så vart jag klar efter 2 timmar- jag tog min tid. Kolla bilderna, sammanfattade patienten för mig själv och gick igenom mina frågor, åt min mat..men ändå tog det väldigt kort tid. Så nu får vi se vad jag får för resultat. Jag kan faila alla 3 delar eller göra om vissa delar.

Jag gick även och tränade på BASE i flemingsberg innan. Väldigt bra personal som jobbar där också-tveka inte att fråga om hjälp om ni behöver det..

Om man kan träna innan en tenta- DO IT. Hjälper med fokus och håller dig lugn.

Nu har vi massa kvar med våran examensarbete och även en halv tenta på oral radiologi som jag måste göra om men efter denna tenta så måste jag medge att its a load of my miiiiind!! Jag känner mig klar. Nu får jag välkomna julen i min famn och njuta av ledighet- som inte riktigt existerar ännu men hjärnan är ändå där och njuter =)

Här är lite som vi har haft för oss privat för att preppa inför ledighet…

lussebullaaaar! lägg till mandelmassa i..its omg yummie..
och pepparkakor of course…
ooooch skridskor.. vasaparken, kungträdgården och östermalms IP bjuder på is när det inte är kallt nog för naturlig isbildning

Ciao for now, tack för att ni läser…

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar