Vad händer efter Tandläkarutbildningen? #Proffsutbyte

Som en nyexaminerad tandläkare har du många val. Jag tänkte köra en sammanfattning på hur jag tänker..Ready?

DRUM ROOOOOLLLL! Jobba som allmäntandläkare *hehe*

VART? Jag är 31 år. Jag har bott i England. Rest runt och bestämt mig att i Sverige vill jag bo. I love it. MEN skulle jag vart yngre, bara bott i Sverige och kanske viljat explorat, träffa people, jbbat hårt och fått massa erfarenhet? skulle nog ha flyttat till England. Det passar mig. Folk är sociala så du kan hitta nya kompisar på 0 tid så länge du bjuder lite på dig själv, dålig tandhälsa, och brist på tandläkare och du kan språket.

Skulle jag inte haft min son skulle jag eventuellt funderat på tandläkare utan gränser också. Knowing me så skulle jag stuckit.

Sen skulle jag flyttat tillbaka vid nån punkt, cuz home is where i wanna be. Då skulle jag flyttat till nån liten stad med brist på tandläkare och kört där med. Why not? Lönen är bättre, erfarenheten du får är bättre då du får göra mer behandlingar och oftast så finns det bättre förmåner för att du jobbar nånstans som ingen bor.

PROS & CONS som nyexaminerad i STOCKHOLM

Pros: Det är STOCKHOLM! Mycket liv, stort, mycket att göra. MÅNGA kliniker att välja bland- stora o små! mycket patienter!

Cons: EJ BRIST PÅ TANDLÄKARE I STOCKHOLM! Ingångslönen är betydligt lägre. Du får göra mindre behandlingar då det finns nog någon mer erfaren på din klinik som kanske tar dom svårare. Inga förmåner. 

För mig så är Stockholm mitt hem. Men skulle jag inte haft min son så skulle det vart väldigt dumt att stanna då löneutvecklingen BLIR SÅ DÅLIG! OCH man måste resa runt lite. Jag tycker om västkusten också. Men där är det inte brist heller hahah!

FOLKTANDVÅRDEN ELLER PRIVAT

Folkis har introåret. Du får jobba på en lugn pace, med handledning nån timma i veckan. Its a good idea. Hitta en klinik du trivs i.

Jag o min mamma har nu båda gått i KI. Pluggat med barn (hon 3 st), bott på Lappis during studies. MEN hon flytta till England pga brist på jobb 1999. Jag kommer stanna!

KI slogan: ”Det löser sig”

NEXT: Specialisera eller icke specialisera….

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar