Växa i sin yrkesroll: VETA ATT

Hur växer man i sin yrkesroll undrar du?

Jo jag ska dela upp det här i 3 delar

VETA ATT

VETA HUR

VETA NÄR

Vad betyder detta? Well lets discuss. Vi hade en grym föreläsare den här veckan i kursen ”Att uvecklas som tandläkare”. Han var inte tandläkare utan en skådespelare om jag hade förstått det rätt! Ska inte gå in så mycket på vem han är men mer vad han tog upp. I det här inlägget snackar jag att ”VETA ATT”.

För att växa i din yrkesroll måste du kunna det teoretiska. Hur sker detta? UNDER UTBILDNINGEN

haha alla föreläsningar, alla böcker, alla tentor, alla seminarier, alla demmor…

Nu vet ni att jag älskar Karolinskas tandläkarutbildning. Jag uppskattar deras läroplan och föreläsningar och kontent! Det är viktigt att förstå att du behöver det teoretiska för att kunna känna dig trygg i din yrkesroll (och allt annat haha). För att tillägga tycker jag att KI lyckats med det på ett smidigt sätt ! Jätte nöjd och vi har änny lite över 120 dagar kvar.

Du vill känna dig trygg med din kunskap för att kunna bedöma en situation och lösa din patients besvär, eller se att det inte finns nåt besvär! Du ska inte hitta på utan du ska använda dig av det du har lärt dig (VETENSKAP). Du ska förstå det du lär dig så du förstår det du håller på med.

Du ska också hålla dig uppdaterad efter du är klar. Snälla. Håll dig uppdaterad =)

Det skapar en trygghet hos dig som skiner igenom när du bemöter dina patienter och i din arbetsplats. Om du tror på/förstår/kan förklara det du säger så får det också patienten att känna sig bekväm. Man kan alltid diskutera att man kan fake it till you make it- unfortunately it happens men då klarar man ju inte tentorna och borde inte va i denna bransch haha

TIPS: Så vad gör du i skolan?

  1. Gå på föreläsningar. Missar du? då får du gå igenom powerpointen samt maila
  2. Kursliteratur. Alla är olika. Det finns vissa jag har som jag tycker är bra. Andra behöver man inte lika mycket. Då kan man köpa och sälja eller hitta online eller så lånar man.
  3. Ställ frågor. Herre bud! Ställ frågor! skäms inte =) frågor är bra. Frågor är bäst. Ingen dömmer dig! Finns inga dumma frågor!
  4. Engage! kolla upp saker själv. och hitta rätt ställe för svar.

Repetition är super bra och använd dina framtida kollegor att bolla med!

Hoppas ni njuter av semlorna!!! själv har man testat några stycken redan and my goodness- Im loving it =)

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar