Allt är bra i teorin men i praktiken då?

Jag tänkte prata om något mycket viktigt detta första advent, nämligen praktik, och skillnaden mellan teori och praktik. Som sagt så har vi som en del av våran första kurs något som kallas för askultationer. Jag pratade lite grann om vad det innebar i förra inlägget men nu tänkte jag att jag berättar lite mer ingående; under en veckas tid i september fick vi följa yrkesverksamma audionomer och se hur vardagen på deras arbetsplatser såg ut.

Som audionom kan man jobba både med den diagnostiska biten och då jobbar man oftast på sjukhus, men man kan även jobba inom primärvården, alltså, privat och då jobbar man också med utprovning av hörapparater och får mer individuell kontakt med patienten. Det finns även de som jobbar med habilitering och rehabilitering. Under askultationsveckan fick vi prova på lite av allting. Det var väldigt spännande, på både diagnostiken och privatkliniken fick man se hur hörselutredningar går till och prata lite med patienter. På diagnostiken träffar man på många olika typer av patienter medan det på primärvården oftast kommer äldre damer och herrar. Det finns något för alla på Audionomutbildningen! Är man tekniskt lagd kan man jobba på ett av de många företag som skapar hörapparater, en snabbt växande marknad med många framtidsperspektiv.

Hur som helst så ska jag nu passa på att fira första advent med familjen och lite varm choklad och pepparkakor. Hoppas att ni fick en lite bättre inblick i hur vardagen för en audionom kan se ut ( det blir såklart mer av detta framöver) Glad första advent allihopa!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar