Årets sista kurs och nya utmaningar

Igår började första årets sista kurs. Den heter Hörselutredning I och är precis som namnet antyder en kurs där vi får fördjupa oss i hörselutredning och vad det innebär att utreda hörselproblematik rent praktiskt. Kursen är ungefär 8 veckor lång och innefattar våran allra första helt självständiga praktik! Vi har även avslutat Fysik och akustikkursen. Jag har inte jättehöga förhoppningar att jag har blivit godkänd på den skriftliga tentan på första försöket men vet att jag är godkänd på labben åtminstone, och det är ju ändå något.

Även om det bara är första veckan än så länge så vet jag att jag kommer att gilla den här kursen. Jag trivs med att kunna omsätta teoretiska kunskaper i praktiken och jag älskar att se hur något succesivt byggs upp, exempelvis hur ett tomt audiogram blir en karta över en persons hörsel.

Under den här kursen kommer vi bland annat att få lära oss följande:

  • Hur man mäter luft och benledning
  • Hur man gör och tolkar ett audiogram
  • Hur man instruerar patienter
  • Skillnader och likheter mellan ton och talaudiometri

 

I denna kurs ingår även en obligatorisk VFU period. Under VFUn kommer jag att vara ute på klinik i en veckas tid och för första gången träffa riktiga patienter. Jag ser verkligen fram emot detta och lovar att hålla er uppdaterade under hela processen. Stay tuned!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar