Jämmerliga januari…spartips

Och så var januari äntligen slut. Fast januari tar egentligen aldrig slut, den pågår ungefär fram till maj. Eller det är åtminstone så det känns varje år, det är januari i evigheter och sen blir det plötsligt vår. Detta är på många sätt en jobbig månad att vara student, många tentor, långa timmar och ont om pengar. Men är man en smart student (som jag försöker vara men oftast inte är) så kan man spara massor på att ta med sig matlåda. Men även på att veta var den billiga maten finns om man nu glömmer bort matlåda.

För de som befinner sig på campus Huddinge så finns det en uppsjö av restauranger att välja bland.  Det fina är att de allra flesta av restaurangerna har förstått att det är mycket studenter i omlopp häromkring (utöver Karolinska institutet så ligger här även Södertörns högskola och Polishögskolan) därav erbjuds lunch till studentpris (överkomliga 75-85 kr). En annan bra sak är kaffet, (ett måste för alla studenter) man kan få en liten kaffe för 16 kr eller en stor för 20 kr (livsuppehållande som sagt) Men det bästa är förstås om man har en termos och tar med eget kaffe för man sparar egentligen mycket mer per månad på det viset.

Det är ju dock inte hela den ekonomiska situationen för en student, man har såklart även räkningar att betala och mat som måste lagas och ätas hemma och hygienartiklar och SL-kort som måste köpas. Här är mitt tips att utnyttja de Mecenat rabatter som finns tillgängliga så mycket man kan, många affärer erbjuder rabatter via Mecenat -appen.  Appen är i det här fallet viktigare än det fysiska kortet, för det är egentligen appen som alla ställen godkänner.

Har ni några frågor om Karolinska institutet eller något som ni är nyfikna på att veta mer om kring livet som student, släng gärna iväg en fråga via fliken kontakt!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar