5 anledningar till att söka till sjuksköterskeprogrammet

Den 16e september öppnar anmälan för dig som vill börja sjuksköterskeprogrammet till vårterminen 2020!

Ni är många som skriver till mig och frågar om hur det är att plugga till sjuksköterska, vad man ska tänka på när man pluggar, om det är en rolig utbildning, om det är svårt och så vidare.

Om ni funderat på att söka till sjuksköterskeprogrammet men fortfarande velar så kommer här några anledningar till varför jag tycker att du borde söka och utbilda dig till världens bästa yrke:

  1. Du kommer att jobba med att möta människor i alla livets skeden, från födsel till livets slut och att få vara med att dela detta med människor är helt fantastiskt.
  2. Möjligheterna är oändliga. Du kan jobba som sjuksköterska inom massor med olika områden, du kan vidareutbilda dig till specialistsjuksköterska, börja jobba inom läkemedelsbranschen, bli chef, starta eget företag, jobba med utvecklingsfrågor på tex. WHO eller varför inte jobba som forskare. Jag skulle kunna rada upp hur många olika typen av arbeten och arbetsplatser som helst. Bara fantasin sätter stopp!
  3. Utbildningen är extremt rolig och en perfekt blandning mellan teoretiska och praktiska moment.
  4. Du behöver aldrig oroa dig för att gå arbetslös. Bristen på sjuksköterskor gör att du nästan kan välja och vraka bland jobb och därmed få jobba inom ett område som verkligen intresserar dig.
  5. Lönen för sjuksköterskor har länge varit alldeles för låg men har blivit mycket bättre senaste tiden. Ingångslönen är fortfarande inte på svindlande nivåer men på en vårdavdelning i Stockholm får en sjuksköterska ofta mellan 27000 – 29000 kr i ingångslön. På detta får man extra betalt då man jobbar kvällar och helger (obekväm arbetstid). Detta är alltså ingångslönen och din lön kommer att bli högre med tid, utbildning och erfarenhet. Lönen är alltså påväg uppåt och vi får jobba tillsammans för att få upp den ytterligare!

Att påbörja en utbildning är alltid lite nervöst, men det värsta som kan hända är att det inte passar dig och att du slutar, medan det bästa som kan hända är att du hittar ditt drömyrke. Därför tycker jag att just du borde söka så att vi förhoppningsvis blir framtida kollegor!

Anmälan är öppen från den 16/9 till och med 15/10. Du kan läsa mer om programmet och om hur det är att plugga till sjuksköterska här på min blogg eller på KIs hemsida.

För att komma till anmälan till programmet så klickar du här:

https://www.antagning.se/se/search?period=VT_2020&freeText=KI-42003&utm_source=ki&utm_medium=application-link&utm_campaign=ki&utm_content=https://utbildning.ki.se/program/1sj18-sjukskoterskeprogrammet

0 kommentarer

Relaterade inlägg