Ansök till sjuksköterskeprogrammet i höst

Hej på er!

Snart är det sista dagen för att ansöka till höstens utbildningar. Funderar du på att söka till sjuksköterskeprogrammet men är inte riktigt helt 100 på om det är din grej? – Lugn, jag kände precis likadant för precis ett år sen.

Det jag kommit underfund med under mitt första år på programmet är iallfall:

– Gillar du praktiskt arbete är sjuksköterskeyrket perfekt. Du kommer aldrig behöva sitta vid ett skrivbord hela dagen utan det är mycket spring. Brukar du köra stegtävlingar med dina vänner (eller dig själv) så kommer du inte ha något problem med att vinna.

– Vill du arbeta med människor? Toppen, då har du hittat rätt. Hela arbetet går ut på att ta hand om sjuka människor så det är en förutsättning att du trivs med att arbeta med människor.

– Gillar du dessutom att hjälpa människor? Härligt, isåfall kommer arbetet falla sig naturligt för dig och knappt kännas som ett arbete

– Tycker du att det är jobbigt med bajs, andra kroppsvätskor, äckliga lukter, sprutor, slangar och maskiner? Ingen fara – du kommer att vara immun för detta när utbildningen är klar. (Jag har knappt gått 1/3 av utbildningen och känner redan att jag vant mig..)

– Trivs du med att organisera, delegera och leda arbete? Sjuksköterskan arbetar som spindeln i nätet gällande vården av patienten och det är därför du som kommer att styra hela maskineriet.

– Till sist – tror du att det är ett yrke som passar dig så är det garanterat det. Sjuksköterskeyrket verkar enligt mig helt fantastiskt och utbildningen ger dig otroliga möjligheter. SÖK!!

0 kommentarer

Relaterade inlägg