Ansökan till sjuksköterskeprogrammet

Nu har ansökan till höstens utbildningar öppnat! Eller ja, den har varit öppen i två veckor men jag tänkte att det nu är hög tid för att påminna alla er som inte sökt att göra det.

Sjuksköterskeprogrammet på Karolinska Institutet är en 3 år lång utbildning som dels ger en sjuksköterskeexamen och en sjuksköterskelegitimation, men även en medicine kandidatexamen med omvårdnad som huvudämne.

Som grundutbildad sjuksköterska kan man jobba inom väldigt många olika områden och med människor i olika skeenden av livet. Du kan jobba med allt ifrån förlossningsvård på BB till en palliativ vårdavdelning där människor vårdas vid livets slut, och självklart även allt där emellan.

En av de saker som fick mig att välja just sjuksköterskeprogrammet var de många möjligheter som utbildningen leder till. Många tänker sig att sjuksköterskor bara jobbar på till exempel sjukhus eller vårdcentral, men som sjuksköterska kan du även jobba inom läkemedelsindustrin, på försäkringsbolag, på privata kliniker och företag m.m.

Utbildningen är dessutom en bra grund för vidare studier. Som sjuksköterska kan man studera vidare till bland annat barnmorska, ambulanssjuksköterska, psykoterapeut och specialistsjuksköterska inom en hel del olika områden.
Innan jag bestämde mig för att läsa till sjuksköterska så var jag väldigt intresserad av att bli psykolog, men när jag insåg att man som sjuksköterska även kan bli psykoterapeut så gav det mig ännu en anledning till att välja den här utbildningen.

Det jag vill ha sagt är egentligen att vill du ha världens bästa yrke som ger dig extremt mycket möjligheter – ansök till sjuksköterskeprogrammet!

Du anmäler dig HÄR senast den 15e april! Hör av dig om du har några frågor eller funderingar så ska jag göra mitt bästa för att svara!

0 kommentarer

Relaterade inlägg