Antagningsbeskedet!

Idag kommer antagningsbeskedet inför vårterminen. Stort grattis till alla er som kommit in på er drömutbildning!

Till er som inte kommit in – fortsätt kämpa. Plugga till högskoleprovet och sök igen till nästa termin.

Hoppas att du ser fram emot att börja studera. Jag har läst på sjuksköterskeprogrammet i strax över 3 månader nu och är så nöjd!
Karolinska Institutet är en fantastisk skola och inte minst är sjuksköterskeprogrammet en otroligt rolig och lärorik utbildning.

Vi har hittills läst en kurs i omvårdnad (Sjuksköterskans proffesion och omvårdnad som vetenskap) och en kurs i anatomi (Anatomi och Fysiologi) som vi har tenta i nästa fredag. Jag tänkte berätta mer om dessa kurser och första terminen på programmet i ett annat inlägg.

Nu vill jag mest säga grattis till att ni kommit in. Troligtvis är det med skräckblanad förtjusning ni läser ert antagningsbesked. Jag kommer ihåg att jag blev både förväntansfull och nervös och att tusen frågor väcktes. Det är dock helt naturligt. Ta det lugnt, du kommer få svar på alla frågor, nervositeten kommer att lägga sig och du kommer träffa fantastiska människor (alla som väljer att studera till sjuksköterska är underbara och bra människor, det säger sig själv).
Veckorna innan skolstart och första veckan på programmet är så nervösa men också så roliga. Man står inför något helt nytt, en helt ny period i livet med en fantastisk tid framför sig. Ta vara på den här tiden!

Har ni några frågor eller något speciellt ni vill att jag skriver ett inlägg om så är det bara att maila mig eller lämna en kommentar så ser jag till att svara på det.

Jag kommer ihåg att jag själv var super nervös men att det samtidigt kändes helt rätt. Jag undrade om jag skulle trivas på skolan, om jag skulle träffa några kompisar att plugga med, om jag skulle gilla studierna och om yrket skulle passa mig.
– Jag trivs otroligt bra både med skolan och studierna och än så länge känns det helt rätt. Jag har dessutom träffat fantastiska människor som bara på några veckor blivit väldigt nära vänner!

Mitt antagningsbesked!

0 kommentarer

Relaterade inlägg