Antagningsstatistik

Jag har fått flera frågor angående antagningsstatistiken till sjuksköterskeprogrammet på KI så jag tänkte göra ett inlägg om det.

Antagningsstatistiken har varierat lite de senaste terminerna vilket jag bland annat tror att det beror på att de ändrat hur många personer de tar in. Jag har för mig att de började ta in fler personer förra hösten och att de fortsätter med det, vilket ju kan göra att antagningspoängen sjunker något.

Antagningspoängen för VT18 låg på 15,73 (i betyg, urvalsgrupp BI) och 0,70 på högskoleprovet. HT17 låg det på 17,29 (BI) och 0,90 (HP). Vanligtvis är antagningspoängen något lägre på vårterminen då det är färre som söker då.

Dessutom fanns det ett tag en speciell urvalsgrupp för de första som tog studenten med det nya betygssystemet (BIEX) som nu har tagits bort vilket kanske också kan ha påverkat statistiken något. Jag tror att denna urvalsgrupp användes sista gången VT17.

 

Mitt tips för dig som är intresserad av antagningsstatistiken är att gå in på statistik.uhr.se där du kan se antagningspoängen för flera år tillbaks. Du kan även se hur antagningsstatistiken såg ut på andra skolor samt andra program på KI.

Mitt andra tips är sök, sök, sök. Sök även om du inte är helt säker på om du vill börja, sök även om du tror att det är omöjligt att komma in. Till slut kommer du in!

Mitt tredje tips är högskoleprovet. Jag har gjort högskoleprovet säkert sju gånger och har fått bättre resultat varje gång. Jag hade ju ett tag en tanke om att börja på psykologprogrammet där det är högre antagningspoäng och pluggade därför stenhårt till provet. Från första gången jag gjorde provet tills sist jag gjorde det har jag höjt mig från 1,00 till 1,55. Ju fler gånger du gör provet desto bättre resultat kommer du få. Jag lovar!

Har ni några frågor angående antagningsstatistiken, högskoleprovet eller något helt annat så är det bara att lämna en kommentar eller maila mig. Ni når mig på emma.asard@stud.ki.se

Antagningsstatistiken i det första urvalet från VT18.

 

 

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg