Examen på distans

Nästa vecka tar jag examen!!!

I och med situationen som är just nu blir det dock inte riktigt som vi tänkt. Vanligtvis när man tar examen från sjuksköterskeprogrammet på KI har man en först en ceremoni där man får ta emot sin brosch. Det brukar följas av lite mingel med klassen där det bjuds på mat. Dagen efter har man en stor ceremoni i Aula Medica i Solna tillsammans med studenter från andra program  som tar examen. Där brukar det vara tal och underhållning, alla som tar examen får gå upp på scen och anhöriga är självklart  välkomna för att komma och kolla och gratulera.

Vi förstod ganska tidigt i våras att detta inte skulle kunna bli av i år. Alla studier har varit på distans under hela våren och även examensceremonin kommer att bli det. Det kommer att bli tal och underhållning via videolänk som man får följa hemifrån. Det känns såklart väldigt tråkigt då jag hört att examensceremonin brukar vara väldigt fin och ett bra avslut på utbildningen.

Dagen efter ceremonin brukar alla studenter som tagit examen äta en gemensam middag på Vinterträdgården på Grand Hotell för att sen ha en efterfest i studentkårens lokaler på skolan. Även det har jag hört att det brukar vara väldigt uppskattat. Vi som tar examen i år blir istället inbjudna till middag och fest i vinter när de som går terminen efter oss tar examen, om restriktionerna har lättat och det är tillåtet med så stora folksamlingar igen.

Vi har försökt att göra det bästa av situationen och göra firandet så bra som möjligt trots omständigheterna. Så här ser planen ut för min del:

Torsdag 4/6 – Broschutdelning.
Det kommer att vara tal från programdirektor och professor i omvårdnad. Vi är några i klassen som ska se på det tillsammans och duka upp en härlig brunch. Förhoppningsvis är det bra väder så att vi kan fortsätta dagen med lite bubbel ute i solen.

Bild lånad från https://pingpong.ki.se/public/courseId/5933/lang-sv/publicPage.do?item=3875109

Fredag 5/6 – Examensceremoni.

Vi är flera i klassen som vill fira tillsammans. Då restriktionerna är att man inte får umgås för många har vi valt att hålla det utomhus. Vi kommer att ta med oss lite mat och bubbel och följa ceremonin via dator i någon park. Flera från klassen kommer att ansluta under dagen, vissa är där på förmiddagen och vissa på eftermiddagen. Detta då vissa vill följa ceremonin hemifrån för att sedan fira med klasskompisar, medan vissa vill göra tvärt om.

Jag kommer att fira med klasskompisar under dagen och kolla på ceremonin gemensamt. Förhoppningsvis blir det bra väder även på fredagen så att vi kan dricka bubbel i solen även då! På eftermiddagen blir det middag hos mina föräldrar med familj och släkt.

Lördg 6/6 – Firande med familj och släkt igen.

Då det är fortfarande är restriktioner för äldre personer kommer jag att fira med mina äldre släktningar under lördagen. Vi kommer då att äta lunch på Ulla Winbladh på Djurgården.

Förhoppningsvis blir det ett bra firande trots omständigheterna. Vi får göra det bästa av situationen som är helt enkelt! Efter det här är jag nämligen SJUKSKÖTERSKA!!!

 

 

2 kommentarer

Relaterade inlägg