Få erfarenhet av vårdyrket

Jag funderade ju lite i våras på huruvida jag skulle jobba inom vården denna sommar eller inte. Som ni märkte på mitt tidigare inlägg så blev det inte så. Man måste ha läst 4 terminer på sjuksköterskeprogrammet för att kunna jobba som undersköterska, jag kommer alltså kunna göra det nästa sommar. Innan dess kan man jobba som vårdbiträde/skötare/vårdpersonal (kärt barn har många namn). Detta kan man till exempel göra inom äldrevården, psykiatrin eller egentligen vart som helst inom vården.

Det är flera personer i klassen som jobbar kvar på praktikplatsen från denna terminen, vilket jag tror är väldigt givande! Rekommenderar er verkligen att fråga på praktiken om det finns möjlighet att jobba extra, det kan nog vara väldigt skönt att börja på ett ställe där man redan känner sig lite bekväm efter praktiken.

Jag kommer som sagt absolut att vilja jobba inom vården nästa sommar, och kommer eventuellt att söka jobb som vårdbiträde redan innan det. Det finns så många olika områden jag vill jobba inom och jag tror att det kan vara bra att hinna prova på detta ”på riktigt” redan innan det är dags att söka sin första tjänst som sjuksköterska. Kan inte förstå att det är dags om bara två år!!

2 kommentarer

Relaterade inlägg