Första dagen på praktiken

Idag hade vi i grupp B första dagen på praktiken/VFU i termin 3. Jag och två till i klassen är på samma avdelning så vi möttes upp innan i entrén på SöS och var rätt nervösa alla tre. Dagen började sen med en genomgång där vi fick veta mer om avdelningen och hur de jobbar samt berätta lite om oss själva. Efter det fick vi gå och byta om och fick sen gå med varsin sjuksköterska under resten av dagen. Det känns så kul att äntligen få vara ute i vården igen och träffa patienter.

Det här blir första VFUn där vi är på sjukhus och verkligen får göra saker själva och det ska bli super spännande. Däremot är det självklart lite nervöst men man får ta det i små steg. Jag tror att den här första veckan går man nog bakom handledaren ganska mycket för att få en bra bild av vad de gör och hur arbetet på avdelningen fungerar. Sen blir det nog att man gör mer och mer själv vartefter man känner sig bekväm med det.

Det är som sagt en avdelning kardiologiska sjukdomar jag är på och det verkar som att det ofta är ganska akuta tillstånd. De flesta patienter som hamnar på avdelningen kommer direkt från akuten med till exempel hjärtinfarkt eller kärlkramp. Jag lovar att berätta mer när jag kommit in i arbetet lite mer, nu är jag helt slut efter alla nya intryck idag och ska vila upp mig inför en heldag på KTC (Kliniskt Träningscentrum) imorgon 🙂

0 kommentarer

Relaterade inlägg