Hej termin 3!

Hej allihopa och hej termin 3!

Under sommaren har det gapat tomt här och anledningen till det är förstås sommarlov! Vi började skolan förra veckan (alltså 3 månaders sommarlov – gött!). Hela förra veckan bestod dock av intensivt plugg då terminen rivstartade med en veckas läkemedelsberäkning. Jag lovar att berätta mer om det men tänkte börja med att presentera upplägget i termin 3.

Precis som i termin 2 så delas klassen in i två grupper – A och B. Detta beror på att alla inte kan ha praktik samtidigt då antalet praktikplatser inte räcker till. Under hela terminen läser vi en enda kurs som heter ”Vårdande vid ohälsa och sjukdom”. Den är indelad i olika moment och de olika grupperna läser momenten i olika ordning. Det kursen består av är:

Moment 1: Omvårdnad vid ohälsa och sjukdom, 3,5 hp
Moment 2: Verksamhetsintegrerat lärande: Kliniska färdigheter, 1 hp
Moment 3: Verksamhetsintegrerat lärande: Verksamhetsförlagd utbildning (VFU), 9 hp
Moment 4: Läkemedelsberäkning, 1 hp
Moment 5: Patofysiologi, 10 hp
Moment 6: Klinisk mikrobiologi, 2 hp
Moment 7: Farmakologi, 2,5 hp

Det är alltså en hel del praktik, precis som förra terminen (vilket jag älskar!). Dessutom läser vi mycket patofysiologi och där hade vi den första föreläsningen idag. Patofysiologi är sjukdomslära så det vi kommer lära oss om är alltså olika sjukdomstillstånd och vad som händer i kroppen och cellerna vid dessa.

VFUn (praktiken) den här terminen är under 6 veckor och kommer att vara på en vårdavdelning på ett sjukhus. De sjukhus vi kan hamna på är Karolinska sjukhuset i Huddinge eller Solna, samt Södersjukhuset. Ser redan fram emot praktiken så mycket! Jag hamnade dock i grupp B och kommer därför inte att ha praktik förens vecka 49. Men den som väntar på något gott.. 🙂

Återkommer med mer ingående inlägg kring vad de olika momenten den här terminen handlar om. Har en hel del andra roliga inlägg planerade också så håll utkik! Glöm inte heller att ni gärna får maila mig eller lämna en kommentar om ni har önskemål på vad jag ska skriva om!

0 kommentarer

Relaterade inlägg