Inför terminsstart

Hej på er!

Hoppas ni är lika taggade som jag inför terminsstarten nästa vecka! Varför är jag så taggad då?
Jag är nämligen med i styrelsen för SSEK – Sjuksköterskesektionen här på Karolinska Institutet. Det är vi på SSEK som har hand om alla studiesociala frågor på programmet och vi kommer berätta mer om detta på introduktionsdagen.
På introduktionsdagen kommer vi även tillsammans med andra program att ha lite aktiviteter för er. Detta är efter de schemalagda föreläsningarna och alltså frivilligt, men vi hoppas verkligen att alla ni stannar kvar så att vi och ni får möjlighet att lära känna varandra!

Inför terminsstarten är det säkert hur mycket som helst som snurrar runt i ert huvud, det var det verkligen för mig. Jag googlade och läste verkligen allt jag kunde hitta för att försöka lugna mina nerver, men så här i efterhand kan jag verkligen lova att ni inte behöver vara nervösa. Ni kommer träffa så mycket trevliga människor, kom ihåg bara att själva ta lite initiativ – var inte rädd för att hälsa på folk!

Inför anmälan har KI satt ihop en checklista som är super bra att läsa igenom. Jag rekommenderar verkligen att kolla igenom den. Glöm inte heller att aktivera ert studentkonto, länk till detta finns i checklistan. Registrering på programmet och den första kursen sker första dagen ni är i Flemingsberg. Detta är super enkelt men glöm inte ta med er legitimation.

Utöver detta är det inte så mycket ni behöver tänka på eller oroa er för. Allt kommer falla på plats de första veckorna. Det kommer vara mycket nytt och ni kommer säkert ha massor med frågor men se till att hugga tag i en klasskompis så kommer du kunna lugna dig med att han/hon säkert är minst lika förvirrad som dig. Efter några veckor kommer ni dock känna att ni har koll på läget och att ni faktiskt förstår vad det är ni håller på med.

Jag hoppas vi ses på tisdag!

Här kommer länken till checklistan:
http://ki.se/utbildning/checklista-efter-anmalan

0 kommentarer

Relaterade inlägg