Introduktionskollo

Hej på er!

Imorgon är det dags för kollo för alla nya sjuksköterskestudenter. Kollot arrangeras av äldre studenter som tillsammans med skolan anordnar en dag med roliga föreläsningar, viktig information, massor med aktiviteter och lekar och sist men inte minst – SITTNING!

Jag tillsammans med många andra är faddrar under kollot och kommer alltså att hålla i detta spektakel. Kollot var enligt mig den roligaste av alla välkomstaktiviteter och en så bra möjlighet för att lära känna personer i klassen.

Jag tror att de flesta program på KI har ett kollo under de första veckorna på terminen. Vissa program vet jag har det precis innan terminsstart, sen är det lite utspritt under de första veckorna. Gemensamt för alla är dock att det är det BÄSTA sättet att komma varandra nära i klassen.

Kollot börjar med en obligatorisk dag där hela klassen åker ut till en gård. Sen är det fullt upp med lekar, frågestunder, tävlingar och spex. De som vill får sedan stanna kvar för sittning och övernattning. En sittning är en middag/fest för studenter, med mat, dryck, underhållning m.m. Ofta är det även ett tema på sittningen och imorgon är temat SKURK. (Lite svårt tema men jag kom till slut fram till att klä ut mig till pirat, pirater är väll skurkar?)

Jag rekommenderar verkligen alla er som ska börja plugga att åka på kollot och framförallt att stanna kvar på sittningen och övernattningen! Det var under kollot jag började lära känna de fantastiska personerna i min klass som jag umgås med varje dag nu. Det är otroligt kul att få ett ansikte på fler i klassen och att tvingas prata med personer. Många kan tycka att det är lite svårt att komma nära personer i en så stor klass och just därför är kollot en magisk möjlighet!

Jag lovar att försöka komma ihåg att ta bilder att dela med mig av. Hoppas att vi ses på KI framöver!

0 kommentarer

Relaterade inlägg