Jobba natt som sjuksköterska

På praktiken inom psykiatrin provade jag och den andra studenten jag gick med att prova ett nattpass. På många arbetsplatser jobbar man från 21:00 till 07:00 när man jobbar ett nattpass, alltså 10 timmar istället för 8 timmar som ett vanligt arbetspass är. Jobbar man bara natt så jobbar man alltså färre pass per månad än om man jobbar dag/kväll.

Hur stor arbetsbelastning det är då man jobbar natt varierar självklart super mycket beroende på vart det är. På vissa ställen har jag hört att personalen ofta inte har något alls att göra, medan verksamheten på vissa platser är precis lika aktiv som under dagarna.

Jag var lite orolig för att ha svårt att hålla mig vaken men det gick väldigt mycket bättre än förväntat. Dessutom gick tiden mycket snabbare än vad jag trodde! Det är dock en konstig känsla att gå till jobbet när man egentligen brukar sitta hemma och fundera på att gå och lägga sig, och att gå hem från jobbet när de flesta andra är påväg dit.

Jag tror att det är ganska slitigt för kroppen att jobba natt under en längre period, men efter att ha provat det (och faktiskt gillat det) så skulle jag absolut kunna tänka mig att göra det under en period i livet.

0 kommentarer

Relaterade inlägg