Klinisk mikrobiologi

Just nu har vi ett moment i klinisk mikrobiologi där vi läser om olika bakterier och virus och vilka sjukdomar de orsakar. Vi lär oss även om olika metoder för diagnostik, vaccin, antibiotikaresistent och liknande. Det är väldigt teoretiskt och jag tycker att det är svårt att lära sig så mycket på en och samma gång, men som tur är så är det väldigt bra upplägg med föreläsningar, en inlämningsuppgift och så en salstenta som vi har nu på fredag.

Momentet sträcker sig dock bara över två veckor, precis som farmakologin vi precis läste, så det blir väldigt intensivt. Det här blir tredje tentan vi har på strax över en månad, så hjärnan börjar minst sagt bli lite mosig. Tentaångesten hinner knappt lägga sig från första tentan innan det är dags för nästa.

Som tur är har vi praktik snart och då blir det nog en helt annan typ av stress. Inte lika mycket teori att plugga in men det blir nog en hel del nytt och jag räknar med att man kommer vara riktigt trött då också. Det blir dock skönt med lite omväxling!

0 kommentarer

Relaterade inlägg