Lediga dagar i solen

Igår bjöd Stockholm på 26 grader och sol. Jag och några från klassen valde därför att ta en ledig dag (vilket egentligen innebär plugga på kvällen istället, eller vara extra effektiv dagen innan/efter) för att sola och bada. Årets första dopp blev alltså igår! Det är inte ofta man kan bada i maj men är det så här varmt så får man passa på.

Jag hittade två nya favoritställen i Stockholm igår som är perfekta för sol, bad och häng med kompisar. Jag förstår att ni nu är extremt nyfikna på vart så jag ska självklart dela med mig av dessa pärlor.

Först så träffade jag alltså några från klassen vid Vinterviken. Vinterviken ligger vid Aspudden/Gröndal/Örnsberg. Vi la oss på klipporna vid Örnsbergs båtklubb, tog med oss lunch, jordgubbar, vindruvor, badkläder och en högtalare och hängde där i flera timmar. Det finns badbryggor precis nedanför klipporna så det blev flera dopp och en paus för att cykla iväg och köpa glass. Dagarna blir så enkla när det är bra väder, helt underbart!

Efter detta mötte jag upp en annan kompis för att se på solnedgången och äta middag. Vi träffades vid Zinkensdamm för att promenera till Skinnarviksberget. Trots att jag bott i Stockholm i hela mitt liv har jag alltså helt missat det här underbara stället. Det är alltså ett högt berg på Södermalm med fantastisk utsikt över hela Kungsholmen. (Googlade och såg att det är den högsta naturliga punkten innanför tullarna i Stockholm!)
Är det någonstans i Stockholm man ska sitta och se på solnedgången så är det här. Ta med er lite gott att äta och dricka, lyssna på musik och njut av utsikten. Det gjorde vi och det var fantastiskt. Helt klart mitt nya favvoställe!

Så Vinterviken/Örnsbergs båtklubb och Skinnarviksberget är alltså mina sommartips till er, lovar att ni inte blir besvikna!

0 kommentarer

Relaterade inlägg