Mitt första inlägg!

Hej!

Här kommer mitt första inlägg på denna blogg som jag tänkte ska innehålla en liten presentation av mig.
Jag heter alltså Emma Åsard och studerar till sjuksköterska på Karolinska Institutet. (Viktig info – Karolinska Institutet förkortas ofta KI!)

Jag är 22 år och bor i Sundbyberg tillsammans med min sambo. Dit flyttade vi för 2 år sen (imorgon är det 2 år på dagen! Tiden går så fort!!). Innan dess så har jag växt upp i Solna tillsammans med min underbara familj och släkt som jag fortfarande spenderar väldigt mycket tid med.

Innan jag bestämde mig för att hoppa på sjuksköterskeprogrammet så har jag pluggat och jobbat med ekonomi. Jag insåg dock att det inte var det jag ville göra och gjorde därför en tvärvändning, tog mitt förnuft till fånga och sökte till sjuksköterskeprogrammet här på KI. Jag har nu gått 3 månader och jag är så glad över att jag vågade. Att jobba med människor är något jag alltid velat göra, dock hamnade jag på något vänster på ett helt annat spår ett tag men är glad över att jag provat det också. Erfarenhet slår aldrig fel!

Utöver att plugga och umgås med familj, sambo och vänner så älskar jag att laga mat och att träna. Eller älskar att träna var nog en överdrift, oftast är det hemsk innan och under träningspasset men underbart efter! Just nu tränar jag inför tjejvasan jag ska åka i februari, men det berättar jag mer om i ett annat inlägg.

Jag är otroligt glad över att jag fått möjligheten att blogga för Karolinska Institutet. Det ska bli väldigt roligt att få dela med mig av mina tankar, känslor och erfarenheter både från programmet och skolan. Jag är en riktig ”googlare” som söker upp och läser allt jag kan hitta om ämnen som intresserar mig. Detta gjorde jag självklart också innan jag bestämde mig för att söka till sjuksköterskeprogrammet, men jag saknade tyvärr riktigt bra information om hur det är att läsa till sjuksköterska. Jag hoppas därför kunna dela med mig av det till alla er som är som mig, så att ni slipper sitta och stalka främlingar på Instagram för att kunna få en liten inblick i hur sjuksköterskeprogrammet och studentlivet på KI är (ja jag gjorde det, jag hade ju inget annat val..).

För övrigt så älskar jag som ni nog märkt att skriva parenteser, det känns som att man smyga in små tankar och liknande som egentligen kanske är ganska onödiga eller inte riktigt hör hemma i meningen. Parenteser kommer ni alltså få se mycket av!

0 kommentarer

Relaterade inlägg