Praktik i Tanzania – del 1

Här kommer ett utdrag från min dagbok jag skrev i Tanzania. Tanken var att jag skulle skriva varje dag men jag skrev bara de första fyra dagarna, efter det så tröttnade jag tyvärr..

Innan praktiken började var jag med en klasskompis på Zanzibar i tre dagar och på söndagen innan praktiken började skulle vi sen möta upp resten av gruppen.

5/1-2020:

”Tog en taxi från Nungwi på norra Zanzibar till färjan som gick från Stonetown till Dar es Salaam. Där mötte vi upp resten av gruppen, vi är totalt 19 studenter och 1 lärare från Sverige. Vi beställde lunch som tog över 1,5 timme att få, men det mesta här tar sin tid. Vi har inte sett en enda klocka någonstans. Vi åkte sen till Mlandizi och här ska vi vara i 5 nätter. Det är en by med ca. 80-100.000 invånare. När vi kom hit var det en stor lokal marknad som vi var tvungna att köra igenom, folk vinkade till oss och ropade ”Mzungos” som typ betyder ”vitingar”. Jag delar rum med två klasskompisar och som tur är har vi fått ett av rummen med AC! Vi har till och med varmvatten i duschen och en riktig toalett 🙂 Alla rum hade nämligen inte det. Wifi finns inte och elen verkar komma och gå lite, men det verkar vara standard här i Tanzania.”

 

Zanzibar

Zanzibar

 

Utsikten från vårt hotell i Mlandizi

0 kommentarer

Relaterade inlägg