Praktik nästa vecka!

Nästa vecka är det dags för första dagen på den här terminens praktikperiod. Praktiken sträcker sig över 5 veckor och vi i klassen har fått placeringar på olika vård- och omsorgsboenden runt om i Stockholm. Man söker alltså inte praktikplats själv utan blir tilldelad en via skolan. De försöker att placera oss efter vart vi bor i så stor mån som möjligt, för att alla ska få ett okej avstånd till sin praktik.

Jag är placerad på Mälarbacken vård- och omsorgsboende som ligger i Bromma. Jag är super nöjd med placeringen och har en resväg på 20 minuter med buss.

Det är ett ganska stort boende med 282 st lägenheter inom olika enheter. Jag vet inte än vilken enhet jag kommer att vara på utan det återstår att se. Utifrån det jag läst verkar det dock vara ett väldigt bra boende med mycket gemensamma aktiviteter och liknande.

Under praktiken blir man tilldelad en sjuksköterska som kommer vara ens handledare under hela perioden. Vi får från skolan med oss olika lärandemål som vi ska uppnå under praktiken, dessa handlar om allt från kommunikation och etik till journalföring och medicinktekniska moment. Innan praktiken så har vi två veckor i skolan där vi förbereder oss inför praktiken genom föreläsningar, seminarium och praktik övning på KTC.

KTC är ett Kliniskt Träningscentrum som ligger på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge (eller jag tror att alla sjukhus har ett KTC, men vi håller till på det i Huddinge). Där får vi öva på praktiska moment så som venös provtagning, kateterisering och subkutana injektioner. Hur detta fungerar berättar jag mer om i ett annat inlägg.

Har ni några frågor kring praktiken på KI eller något helt annat så är det bara att lämna en kommentar eller maila så gör jag mitt bästa för att svara eller se till att ni får prata med någon som kan hjälpa er.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg