Projektarbete

Nu är 5 veckors praktik klara! Tiden har gått otroligt fort, jag förstår ingenting. Under sista veckan så kände jag att det ska bli ganska skönt att komma tillbaks till skolan och sina vanliga rutiner, men redan efter en dag i skolan längtar jag tillbaks till praktiken och alla gamlingar. Det är helt otroligt hur snabbt man fastnar för personer man umgås med varje dag. Det blir en väldigt speciell relation mellan vårdare och patient/boende och speciellt inom demensvården. Herregud vilket tålamod som krävs men herregud vilket underbart arbete.

Nu efter praktiken har vi iallfall ett projektarbete i en vecka. Vi har blivit indelade i grupper där vi ska skriva ett projektarbete i två delar. Den första delen handlar om att samla in hälsostatistik från fyra olika kommuner i Sverige och jämföra dessa. I den andra delen ska man välja en organisation inom ett område man blivit tilldelad och skriva om hur de arbetar. Vi har valt BRIS vilket jag tycker är väldigt intressant då arbete med barn och psykisk ohälsa är en del av orsaken till att jag valde sjuksköterskeprogrammet.

Vi är nästan klara med hela arbetet som ska lämnas in på torsdag morgon. På fredag väntar presentation för andra grupper och opponering. Nu väntar en kväll framför mitt favoritprogram Biggest Looser och imorgon ska jag träffa min grupp i skolan för att skriva klart det sista.

Statistik från Folkhälomyndigheten.

0 kommentarer

Relaterade inlägg