Schema vecka 11

Godkväll alla härliga sjuksköterskestudenter, blivande sjuksköterskestudenter och alla ni andra som är inne här och läser. Nu är vi klara med 5 veckors praktik och har några veckor i skolan innan det är dags för en till praktikperiod. Ni är många som undrar över hur dagarna ser ut när man pluggar till sjuksköterska och det varierar väldigt mycket mellan olika veckor. Under praktiken på vårdcentral och BVC har arbetstiderna varit ungefär 08-16 måndag-fredag, bortsett från en dag per vecka som är avsatt för studier.
Kursen jag läst hittills den här terminen heter ”Vårdande av barn och vuxna inom primärsjukvård och hemsjukvård” och nu är det två veckor kvar av den kursen. Den examineras genom en hemtentamen som ska lämnas in senast nästa fredag, men jag och några andra i klassen sitter och skriver för fullt just nu för att hinna klart redan den här veckan. Vi har nämligen bokat en resa till London nästa vecka för att fira hur grymma vi är, att vi tagit oss igenom mer än halva utbildningen och att våren är på ingång!

Veckans schema ser därför ut såhär:

Måndag: Började skriva på hemtentan

Tisdag: Skriva på hemtentan, satt i skolan för att kunna fokusera lite

Onsdag: Skriva på hemtentan, blir nog att plugga hemifrån så att jag hinner tvätta och städa samtidigt

Torsdag: Seminarium i skolan klockan 09-12, efter det sitta kvar och skriva på hemtentan

Fredag: Hoppas på att jag börjar bli klar med tentan, om inte skriva skriva skriva…

Det är alltså bara en halvdag den här veckan som det är obligatoriskt att vara i skolan, resterande tid får man planera studierna själv och skriva på hemtentamen. Hur dagarna och veckorna ser ut varierar alltså super mycket! 🙂

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg