Sommarjobb

Som jag tidigare skrivit om så innebär ju studentlivet sommarjobb. Jag känner mig nästan som 15 år igen som varit tvungen att söka sommarjobb. Man får ju inget CSN över sommaren så har man egen bostad, räkningar och annat kul man vill lägga pengar på så har man inte så mycket till val. Redan nu i maj får man mindre CSN (ca. 5.000 kr istället för 10.000 kr) så man önskar ju att man jobbat lite mer redan i april.. Vet inte riktigt hur 5.000 kr ska kunna räcka en hel månad men som student lär man sig att vända på ören och inte minst blir man jäkligt bra på att göra överföringar från sitt sparkonto. Vad man gör när det ekar tomt vet jag dock inte..

Men, tillbaks till sommarplanerna. Jag kommer att jobba på Hemköp i sommar. Jag jobbade där efter studenten (4 år sen nu?!) och trivdes väldigt bra så valde därför att söka mig dit igen. Jag har även jobbat extra på en skönhetssalong och kommer försöka kombinera dessa två jobb. Jag tänker att under de perioder i sommar jag är hemma vill jag passa på att jobba så mycket som möjligt.

Sommarplanerna än så länge är midsommarfirande i Trosa utanför Stockholm, en vecka på familjens landställe i Norrland och 10 dagar i Spanien med några tjejer i min klass. Jag är för övrigt så glad över mina fina klasskompisar. Jag trodde aldrig att jag skulle hitta så bra och fina vänner innan jag började plugga utan var lite osäker på vilken typ av människor det är som läser till sjuksköterska. Men tji fick jag – det är så bra människor, hela bunten, och framförallt så mycket olika typer av personer. Så oroa dig inte, du kommer garanterat hitta någon som är lik dig!

0 kommentarer

Relaterade inlägg