Sommarjobb

Det är så knäppt att behöva fundera på sommarjobb igen. De tre senaste somrarna har jag jobbat på bank och nu plötsligt sitter jag här och måste söka sommarjobb och känner mig som 15 år igen.

Jag har gått och funderat lite på vad jag vill jobba med nu i sommar. En del av mig vill jobba med något inom vården för att samla på mig erfarenhet kring det, den andra delen av mig vill jobba med något där jag tjänar så mycket pengar som möjligt.

Då man läst 4 terminer på sjuksköterskeprogrammet kan man jobba som undersköterska. Nästa sommar kommer jag alltså kunna göra det och min tanke är att absolut göra det. Jag hörde om någon som sommarjobbade som undersköterska på förlossningen vilket ju vore en dröm! Något annat jag är sugen på är att jobba inom psykisk ohälsa med barn och ungdomar, eller på en barnavdelning på sjukhus. Som ni hör finns det massor av saker jag vill prova på – därav tanken att försöka få jobb inom detta redan nu till sommaren.

Jag har dock tidigare jobbat i matbutik vilket ju är världens bästa extrajobb. Man har trevliga kollegor, jobbar bland människor och får en bra lön med grym OB. Detta gör att jag funderar på att söka sommarjobb i en matbutik nu till sommaren. Att stå i delikatessen och skiva upp (och provsmaka) charkuterier vore ju inte helt fel!

Det är mycket tankar som snurrar. Jag tror att jag ska avvakta till efter praktiken och se hur jag känner då. Vi har ju praktik i 5 veckor inom äldreomsorgen snart. Kanske blir jag frälst och vill jobba inom äldreomsorgen. Det finns faktiskt en chans att det blir så. Jag älskar äldre människor och den livserfarenhet de har. Ofta är de dessutom väldigt glada över att få dela med sig av alla sina kunskaper och erfarenheter. Hoppas det blir så nu på praktiken!

0 kommentarer

Relaterade inlägg