Sommarjobba som undersköterska

Efter 4 terminer på sjuksköterskeprogrammet får man jobba som undersköterska. Det kan dock skilja sig lite mellan olika arbetsgivare men de flesta vill att man ska ha läst 4 terminer. Nu påbörjade jag precis termin 4 vilket innebär att jag kommer kunna jobba som undersköterska till sommaren!

Detta vill jag självklart göra, jag tror att det är en extremt bra erfarenhet och att det är något man verkligen har nytta av i sitt kommande yrke. För mig som inte har någon tidigare erfarenhet av att jobba inom vården vill jag lära mig och prova på så mycket som möjligt innan jag är klar.

Jag är dock lite kluven angående vart eller med vad jag vill jobba. När jag valde att börja plugga till sjuksköterska så var min tanke att börja jobba med barnsjukvård och jag tror att det fortfarande är det jag vill. Man märker dock under studiernas gång hur många intressanta områden det finns och hur mycket som finns inom varje område. Fantastiskt såklart men problematiskt för mig som lider av världens beslutsångest.

Min tanke är dock att söka sommarjobb inom något område vi inte har så mycket praktik i. Vi får ju väldigt mycket praktik via skolan och jag tänker att jag vill vidga mina vyer ännu mer. Jag vill som sagt jobba med barn och tänker därför att det vore bra att få erfarenhet av barn- och ungdomssjukvård redan nu då vi endast har 1 vecka praktik inom detta. Jag är även sugen på att jobba på förlossningen då jag har en tanke om att vidareutbilda mig till barnmorska i framtiden. På förlossning jobbar nämligen bara barnmorskor och undersköterskor (som jag förstått det iallafall) och det känns därför som att ett sommarjobb där skulle vara en bra möjlighet att få en inblick i yrket.

Många jag pratar med och när jag läst i olika grupper på facebook osv. tipsar om att jobba som undersköterska på en avdelning där det är mycket omvårdnadsarbete. Detta då det är en väldig fördel att ha bra koll på sånt inför rollen som färdig sjuksköterska.

Är som ni hör väldigt kluven och har väldigt mycket jag vill hinna prova. Vi får se vart det landar till slut – jag lovar att uppdatera er! Så länge bjuds på en bild från fotograferingen jag gjorde på KTC (Kliniskt Träningscentrum) i höstas. Spruträdslan jag haft i hela mitt liv är nästan som bortblåst nu!!

0 kommentarer

Relaterade inlägg