Studentlivet på KI

Hej allihopa!

Nu i början av terminen brukar studentlivet vara i sitt esse. Jag tänkte passa på att berätta lite för er kring hur studentlivet är i Stockholm och på KI.
– Finns det ens något studentliv är det många som undrar?
Stockholm är ju inte direkt känt för att ha ett studentliv som ligger i toppen bland studentstäderna i Sverige. Men, hör och häpna, det existerar faktiskt!
Jag har inte i studerat i någon annan stad än Stockholm så jag har ju inte så mycket att jämföra med, men jag tror att studentlivet i Stockholm inte riktigt går att jämföra med hur det är i Uppsala, Lund osv. I dessa typiska ”studentstäder” tror jag att majoriteten av dem som valt att studera har valt skolan/staden till stor del för att få ta del av studentlivet. Detta är inte fallet i Stockholm.

I Stockholm finns det dock en hel del att engagera sig i om man är sugen. På Karolinska Institutet finns det två studentkårer – Medicinska Föreningen (MF) och Odontologiska Föreningen (OF). Under dessa kårer finns massor med utskott och sektioner där man som student kan välja att engagera sig, eller varför inte starta en egen?

Jag sitter som ekonomiansvarig för Sjuksköterskesektionen som ligger under Medicinska Föreningen. Sjuksköterskesektionen är ansvarig för studiesociala frågor inom sjuksköterskeprogrammet, röntgensjuksköterskeprogrammet och de olika specialistsjuksköterskeprogrammen. Inom sektionen har vi olika utskott, till exempel Festis som arrangerar event för oss sjuksköterskestudenter.
Varje program har alltså en egen sektion med egna utskott, men det finns även utskott direkt under Medicinska Föreningen. Utskotten är grupper av studenter som engagerar sig inom ett visst område, direkt under MF finns till exempel Mottagningsutskottet som arrangerar evenemang för alla nya studenter, Idrottsutskottet där studenter kan engagera sig i olika sporter osv. Det finns ofta något utskott som passar dig, och finns det inte så kan du själv alltså starta det.

Mitt tips är iallafall att engagera sig i studentlivet. Det bästa enligt mig är att man kan lägga sitt engagemang på en nivå som passar en själv, men framförallt att man träffar fantastiska människor från andra terminer och program. Man knyter kontakter och träffar personer med samma intressen som troligtvis blir vänner för livet.
Studentlivet i Stockholm existerar – jag lovar! (Ibland måste man kanske bara leta lite extra noga för att hitta det som just du vill engagera dig i).

0 kommentarer

Relaterade inlägg