Tenta imorgon!

Imorgon är det dags för tenta i första momentet på den här kursen, Grundläggande hygien, mikrobiologi och immunologi. Momentet omfattar 3 hp vilket är två veckors heltidsstudier. Dessa två veckor har gått så fort och jag känner mig helt ärlig inte alls redo för tentan imorgon. Det är svårt med moment som är så här korta, det känns som att man får extremt mycket information som ska in på väldigt kort tid. Det är svårt att veta hur djupt man ska gå in på de olika delarna, det är ju förhållandevis grundläggande kunskap i så här små moment. Dock vill man inte heller riskera att komma till tentan och få en chock för att man inte lärt sig tillräckligt.

Tidigare har vi skrivit salstentor på campus i Solna då de byggt om skrivsalen här i Flemingsberg. Nu är de dock klara och tentan imorgon blir därför här i Flemingsberg. Vi hade ett seminarium i skrivsalen igår och den är super fin! Hela byggnaden är väldigt fräsch och känns verkligen som ett forskningscenter (vilket det nog också är).

Nu väntar ett seminarium om bakteriologi som är det sista vi har innan tentan imorgon. Detta seminarium är frivilligt men jag brukar gå på även de frivilliga då de brukar ta upp mycket bra exempel och liknande inför tentan. Det brukar vara ett bra sätt att checka av att man har någorlunda koll. Efter seminariet blir det några timmars plugg men sen tänkte jag släppa det och ha en ledig eftermiddag och kväll och ladda upp inför tenta och Vasalopp!

Detta är precis utanför skrivsalen där vi har tentan imorgon. Skrivsalen heter Neo och ligger i anslutning till Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

0 kommentarer

Relaterade inlägg