TENTA

Igår var det dags för tenta i kursen anatomi och fysiologi som vi läst de senaste två månaderna. Vi tentade av halva kursen förra månaden och hade tenta på resterande nu. Super bra att tentan var uppdelad i två delar då det var otroligt mycket kunskap att lära in.
De som läst innan oss har haft en enda tenta på hela kursen men framfört till de ansvariga lärarna att det blev alldeles för mycket och därför har de ändrat på det nu. Det är så bra att känna att de lyssnar på oss studenter och faktiskt gör skillnad och ändrar på saker utifrån våra åsikter.

Tillbaks till tentan, jag tänkte berätta kort för er hur en tenta går till då många av er troligtvis inte läst på högskola/universitet innan. Här är alltså lite info om upplägget på de salstentor vi har haft:
Vi har nästan alla våra föreläsningar och seminarium på campus Flemingsberg, men tentorna i den här kursen har vi haft i en skrivsal på KI i Solna.
Man hade tre timmar på sig att skriva tentan, men de flesta blev klara efter 1-2 timmar. Man har rätt till förlängd skrivtid om man har läs- och skrivsvårigheter.
När man kommer till salen så hänger listor med allas namn och en siffra man blivit tilldelad. Detta är för att tentorna rättas anonymt, lärarna ska inte veta vem det är som skrivit tentan de rättar. Man blir därför tilldelad ett nummer som man skriver på sin tenta. Detta nummer avgör också vilken plats i salen man ska sitta på – man får alltså inte sätta sig vart man vill.
Oftast så måste man sitta kvar en viss tid innan man får lämna in tentan för att inte störa någon, på den här kursen har det varit 30 min.
När man är klar lämnar man in tentan och får vänta i 10 arbetsdagar för att få sitt resultat. Resultatet publiceras också kodat, de lägger alltså upp en lista med allas siffror och betyget bredvid så får man kolla på den siffra man blev tilldelad då man skrev tentan. På alla kurser på programmet får man bara Godkänt eller Underkänt i betyg så det står alltså ett G eller ett U bredvid siffrorna.

För mig kändes det som att tentan gick bra, men man vill dock aldrig ta ut något i förskott. Förra tentan fick jag godkänt i så jag hoppas att jag klarar den här också så att allt är klart inför nästa termin. Det är för övrigt helt galet vad tiden gått snabbt – snart är vi klara med vår första termin!!

Bild från när jag satt och pluggade inför tentan på biblioteket på KI i Solna.

0 kommentarer

Relaterade inlägg