Tiden rusar iväg – tenta idag!

Hej!

Jag insåg precis att det gått över två veckor sen jag skrev här senast. Tiden rusar iväg och speciellt nu när vi är inne på de sista veckorna på terminen. Projektarbetet som jag skrev om sist gick iallafall bra och vi fick lyssna på massor av intressanta presentationer om olika organisationer från de andra grupperna. Efter det har vi haft en veckas farmakologi där vi haft föreläsningar och workshops och examinerades genom ett obligatoriskt seminarium.

Just nu håller vi på med journalföring vilket är super intressant. Vi har haft föreläsning och seminarium där vi fått öva på journalföring och har idag en hemtenta på detta. Den börjar nu klockan 10 och vi har till klockan 14 på oss. Tentan går ut på att vi får en virtuell patient som ska läggas in på en avdelning. Vi får reda på massor med information om patienten och ska sen skriva journal på patientens omvårdnadsanamnes och omvårdnadsstatus. Det svåra med journalföringen tycker jag är att veta exakt vad som ska vara med, att inte skriva för mycket eller för lite.

Nu ska jag göra mig lite kaffe och läsa igenom instruktionerna till tentan en gång till innan det är dags. Jag lovar att återkomma här lite oftare nu. Har ni några frågor eller något speciellt ni önskar ett inlägg om så är det bara att höra av er till mig. Uppskattar verkligen era mail och frågor och att kunna vägleda er i utbildningsdjungeln.

Platsen för dagens hemtenta. (Det finns risk för att jag går ut i solen för att ta en paus, eller flera.)

0 kommentarer

Relaterade inlägg