Tjejvasan

Om exakt en vecka åker jag tjejvasan för andra gången! Om jag glömt bort hur jobbigt det var sist? Ja! Om jag är nervös? Ja! Om jag undrar varför jag gör det här igen egentligen? Ja!

Jag vet inte vem som ger sig på 3 mil längdskidor utan att kunna åka längdskidor, men det gjorde i alla fall jag förra året. Av någon anledning fick jag för mig att göra det i år igen (det är ju trots allt en bra motivation till att träna) och har på köpet fått med mig min mamma, mostrar och en kusin på kalaset.

 

Jag kan ju vara ärlig och säga att det inte blivit särskilt mycket skidåkning sen sist. Ganska exakt 3 gånger.. Inte helt optimalt men jag har försökt att träna någorlunda regelbundet med annat.

Jag försöker att få in träning ca. 3 gånger i veckan. Det har dock gått lite sådär och varierat mellan 1-4 gånger, men all träning är bättre än ingen träning! Det finns dessutom ett gym på skolan där man både kan gymma och gå på gruppass. Hit har alla studenter på KI gratis inträde så det finns inte många bortförklaringar – perfekt att få in ett träningspass innan eller efter skolan!

Något värt att tänka på är hur mycket enklare och bättre det går att plugga och lära sig nytt om man tränar. Fysisk aktivitet påverkar hjärnan positivt på flera olika sätt och dessutom frisätts massor med hormoner när vi tränar som får oss att må bättre. Det skämtar man inte bort! (Att det dessutom gör att kroppen mår bättre i längden är ju inte fy skam).

0 kommentarer