Topp 3 med praktiken inom psykiatrin

Hallå på er den här härliga tisdagseftermiddagen!

Jag har precis kommit hem efter ifrån ännu ett pass på praktiken. Kan utan tvekan säga att detta är den bästa praktikplats jag varit på hittills. Trivs otroligt bra!

Topp 3 med praktiken på Beroendecentrum:

1. Människor är helt fantastiska – Jag har redan nu fått ta del av så många livshistorier som verkligen satt avtryck. Jag är väldigt tacksam över att folk vill dela med sig av det dom gör och har fått se en sida av samhället som jag inte varit i närheten av innan. Bara man vågar fråga får man höra så otroligt mycket intressanta historier om vad personerna har gått igenom i sitt liv, de flesta är väldigt glada över att få dela med sig.
  2. Bra och tacksamma patienter – De flesta som läggs in på avdelningen har sökt hjälp själva för att bli av med sitt alkohol- eller drogmissbruk. De läggs då in för avgiftning och eventuell abstinensbehandling och skrivs sen ut för vidare vård på annat håll. Personerna är därför ofta väldigt motiverade för att få hjälp och bli nyktra/rena och väldigt tacksamma över den hjälp de får på avdelningen.
  3. Blandade åldrar på patienterna – Allt ifrån personer i min egen ålder till pensionärer som har ett helt liv bakom sig. Det är väldigt kul att jobba med personer i olika åldrar och med olika bakgrund, det gör arbetet mer varierat.

Det är alltså en otroligt bra avdelning jag hamnat på där det också är väldigt bra personal. Det är dessutom en bra balans mellan somatisk och psykiatrisk vård vilket passar mig perfekt.