Vad jag gjorde innan studierna

Jag tycker det är så intressant att prata med alla i min klass om vad de gjort innan studierna samt varför de valde just sjuksköterskeprogrammet. Alla har helt olika bakgrund och ålder men förenas ändå på något sätt i viljan av att jobba med människor och omvårdnad.

För mig var sjuksköterskeprogrammet verkligen inget solklart val. Jag tog studenten 2014 och hade alltså tre sabbatsår innan jag började plugga till sjuksköterska. Jag läste ekonomi/entreprenörskap på gymnasiet vilket jag tyckte var otroligt kul. Jag har dock alltid haft ett sug efter att jobba med människor och tyckt att psykologi och psykisk ohälsa varit väldigt intressant.

Efter gymnasiet så valde jag dock att börja jobba då jag inte alls kände mig redo för att börja plugga direkt. Jag jobbade på Hemköp i ett år och var ute och reste en del. Parallellt med detta så utbildade jag mig inom ögonfransförlängning för att göra något helt annat ett tag.
Inför höstterminen 2015 valde jag att söka in till universitetet och sökte då psykologprogrammet på Karolinska Institutet och ett program i företagsekonomi på Stockholms Universitet. Jag var fortfarande inte helt säker på vad jag ville men fick en plats på ett traineeprogram på Handelsbanken och valde därför att stryka min ansökan till psykologprogrammet för att börja plugga ekonomi.

Jag jobbade hela sommaren på Handelsbanken och började sen plugga företagsekonomi på SU samtidigt som jag fortsatte jobbet/utbildningen på banken. Samtidigt startade jag även upp ett företag och hyrde in mig på en salong där jag jobbade med ögonfransförlängning, jag tänkte att företagandet var ytterligare en bra grej att ha på CVt och dessutom tycker jag det är otroligt kul att jobba med skönhet och att träffa människor/kunder.

Efter ett extremt intensivt år så satt jag någon vecka innan skolan skulle börja efter sommaren och kollade på tv. Jag såg ett dokumentärprogram från ett sjukhus och kände direkt att ”juste, det är ju människor jag vill jobba med”.
Efter pepp från min familj och sambo så bestämde jag mig för att hoppa av ekonomiprogrammet på SU och därmed även traineeprogrammet på Handelsbanken för att testa något nytt.

Nu blir det alldeles för långt här så fortsättningen kommer i nästa inlägg, där får ni läsa om hur jag kom fram till att det är sjuksköterska jag vill bli.

Innan tanken på att bli sjuksköterska ens fanns i min värld.