Välkomna till KI!

Hej alla nya studenter!

Till er som precis hittat hit – Emma heter jag och började precis termin 4 på sjuksköterskeprogrammet på KI. Det känns helt sjukt att skriva då det känns som att jag precis började termin 1, men dom säger ju att tiden går fort när man har roligt.
Till er som redan hängt här en del – hej igen!

Nu när första veckan gått har ni förhoppningsvis hittat några i klassen att äta lunch med, lärt er vart ni köper det billigaste kaffet och lärt er vart Ana23 och Ana8 ligger. Troligtvis har ni inte än lärt er att hitta på Pingpong eller Canvas, ni fattar inte vad Ladok är till för och ni tror att ni måste köpa femtio olika böcker till första kursen. Ni kan dock vara lugna, jag hade precis lärt mig att hitta på Pingpong när de bytte till Canvas och glömde bort att registrera mig på Ladok förra terminen (rekommenderar er dock att inte glömma bort det, allt blir lite krångligt då).

Har ni inte än hittat någon i klassen att hänga med så är mitt bästa tips att hälsa på alla. Jag har nog skrivit det förut men jag hade som ”regel” för mig själv den första månaden att hälsa på alla jag satte mig bredvid på föreläsningarna. Super bra sätt för att lära känna sina klasskompisar även fast vissa tycker att man är lite konstig.

Gällande det billigaste kaffet så hittar ni det på Pressbyrån. Där kostar det 10kr med studentkort! (Kostar typ 12 kr inne på skolan så det är inte världens skillnad. Som proffs-student så vet man dock att det absolut billigaste är att ha med sig eget kaffe i termos!)

Nu ska jag avrunda det här flummiga inlägget. Ville mest bara hälsa er välkomna till Karolinska Institutet och säga grattis till att ni valt en grym skola! Ni kommer komma in i de nya rutinerna super snabbt, så försök släppa lite av nervositeten och stressen och ta det lugnt och se till att ha kul! Och juste, in och följ Mottagningsutskottet på Facebook för att ta del av alla roliga evenemang som hålls för er nya studenter. Klicka här https://www.facebook.com/mottagningsutskottet.mf/ för att komma dit.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg