Vanliga frågor – Anatomi och fysiologi, läkemedelsberäkning, patofysiologi

Jag har hört att anatomikursen i första terminen är väldigt svår? Kan man förbereda sig inför den? 
Det stämmer att anatomikursen är svår och jobbig. Det krävs att man lägger ner mycket tid och går på alla föreläsningar. Om man gör det så kommer man klara tentan. Kanske inte på första försöket, och det är inte hela världen om man inte gör det, men man kommer att klara den till slut. Man måste som sagt bara vara beredd att lägga ned mycket tid på just den kursen. Jag tror däremot inte man ska överdriva, jag pluggade mellan typ 9-4 varje dag under den kursen och pluggade nästan inte alls på kvällar och helger då jag tycker man måste ha lite fritid också, och jag klarade tentan utan problem. Här är en länk till kursens webbsida där du kan läsa mer om kursen och det finns även en länk till vad man bör repetera inför kursen.
Hur pluggar man inför tentan i anatomi och fysiologi?
Jag kommer ihåg att vi pluggade hur mycket som helst inför anatomi och fysiologi tentan. Vi såg dock till att plugga effektivt under veckodagarna för att slippa plugga på kvällarna och helgerna, man måste se till att få lite ledigt också 🙂 Så mitt tips är egentligen bara att försöka hänga med på alla föreläsningar och seminarium och förbereda dig så gott det går inför dem. Sista dagarna kan det vara bra att kolla igenom gamla tentor och läsa igenom lärandemålen så att du har koll på dem. Om du pluggar ordentligt under hela kursen så tycker jag att du dagen innan tentan bara ska ta det lugnt och försöka tänka på något annat. På själva tentan gäller samma sak, ta det lugnt och lita på att du kan det du behöver. Är det någon fråga man inte kan så är det inte heller hela världen 🙂

Hur pluggar man inför läkemedelsberäkningen?
När jag pluggade inför läkemedelsberäkningen i termin 3 så fokuserade jag på att göra gamla tentor och övningsuppgifter. Kom ihåg att det inte är hela världen om man inte klarar den på första försöket, jag fick göra om tentan en gång och klarade den alltså på andra försöket. Just nu håller jag på att plugga inför läkemedelsberäkningen i termin 5 och pluggar på samma sätt.

Har du några tips inför tentan i patofysiologi i termin 3?
Gällande patofysiologin är det en väldigt bred kurs med mycket information att lära sig. Det jag rekommenderar inför den är egentligen främst att repetera anatomi och fysiologi från termin 1 så att du känner att du har bra koll på det. Det är viktigt att ha koll på hur de olika organen och systemen i kroppen fungerar när de är friska för att förstå vad som blir fel när en sjukdom uppstår.

0 kommentarer

Relaterade inlägg