Vanliga frågor – Bra och dåligt med programmet

Vad tycker du är bäst med programmet o vad hade kunnat vara bättre?
Jag tycker helt klart att det bästa med programmet är att vi har så mycket praktik. Jag gillar också variationen i kurserna vi läser och att man får en väldigt bred kunskap. Gällande vad som hade kunnat vara bättre hade jag önskat att vi delades in i mindre klasser eller grupper som vi har under hela utbildningen, jag tror att diskussioner och sånt hade blivit bättre då och att personer som inte gillar att prata inför folk kanske hade blivit mer öppna. Det är en ganska stor klass och svårt att lära känna alla.

Fördelar och nackdelar med KI?
Jag tycker att fördelarna med KI är att det är ett stort universitet (dessutom Sveriges enda medicinska universitet) där man vet att all utbildning vilar på forksningsbaserad kunskap. Det är stora klasser vilket gör att det är väldigt många olika typer av människor i klassen och därför enkelt att hitta någon att umgås och plugga med. Nackdelen med skolan är nog också storleken, det kan göra att det blir lite opersonligt och svårt att skapa en relation med lärare osv.

Vad är det som är bra med utbildningen?
Jag tycker att utbildningen är väldigt bra med en bra blandning av anatomi, medicinska kunskaper, etik, praktik m.m. Man får helt enkelt lite av allt vilket jag verkligen gillar med både utbildningen och yrket. Här kan du kolla vilka kurser det är man läser under utbildningen, förhoppningsvis ger dig det en känsla över hur det skulle vara att plugga till sjuksköterska.