Vanliga frågor – Ladok, Canvas, Pingpong

Vad används Ladok till?
På Ladok registrerar man sig på kurserna man ska läsa varje termin. Detta brukar man kunna göra ungefär en vecka innan kursstart, och man har några dagar in på kursen på sig att göra det också. Det är även här skolan registrerar slutbetygen på varje kurs. På Ladok hittar man också studieintyg och liknande som man kan ladda ner om man behöver.

Vad används Canvas och Pingpong till?

Pingpong är själva ”läroplattformen” där man kan logga in när man börjat plugga. Där samlas info om varje kurs, schema, webbföreläsningar, man lämnar in inlämningsuppgifter osv. KI håller däremot på att byta ut pingpong mot en annan hemsida som heter Canvas så de flesta kurserna ligger i Canvas nu. Pingpong och Canvas får du inte tillgång till fören du börjat plugga.

Vart hittar jag kurserna och kurslitteraturen?

Om du vill komma åt schema, information om kurser och kurslitteratur innan du börjat läsa kursen så finns de länkat via programwebbsidan.

Den hittar du om du går in på ki.se -> Utbildning -> Program och kurser -> Alla program -> Sjuksköterskeprogrammet.

I texten där finns programmets webbplats länkad. När du kommit in på den kan du klicka på ”Programinnehåll” och sen ”Programmets kurser”. Då får du upp länkar till alla kurser under hela programmet. Du kan gå in på var och en av kurserna och läsa mer om kursen, ibland finns ett schema man kan se, och så hittar du kursplanen. I kursplanen finns det rekommenderad kurslitteratur.

0 kommentarer

Relaterade inlägg