Vanliga frågor – Om sjuksköterskeprogrammet

Hur många är man i klassen? 
Jag har för mig att vi var runt 150 st som började i termin 1. Nu är vi några färre då vissa hoppat av eller tagit uppehåll. Men klassen delas in i mindre grupper på seminarium och så, det är bara på vissa föreläsningar som man är allihopa.

Är man mest i Solna eller Flemingsberg?
De vanliga studierna (inte VFU) sker nästan bara i Huddinge (Flemingsberg). Vi har en kurs i Solna nu i termin 4 men det är den första vi har där, annars har allt varit i Flemingsberg.

Hur är miljön på KI?
Jag tycker att studiemiljön på KI och alla lokaler är super fina och fräscha! Campuset i Flemingsberg där vi läser nästan alla kurser är ganska så nybyggt och det är därför super fint!

Hur ser det ut för någon som har svenska som andra språk?
Angående språket så har vi en del inlämningar och skrivuppgifter som måste skrivas på svenska. Lärarna fokuserar inte på hur du skriver utan mer på innehållet och vad du skriver. Däremot ska man självklart kunna skriva och prata svenska så att de man kommunicerar med förstår. Detta är även viktigt när man arbetar som sjuksköterska sen då man ska skriva journaler m.m.

Skulle du säga att ssk-programmet är ”prioriterat” på skolan?
Jag skulle säga att sjuksköterskeprogrammet är ganska så prioriterat på skolan då det är ett av dom största. Ibland upplever jag dock att andra program har mer aktiviteter osv. men där ligger ju ansvaret på studenterna på dom olika programmen att engagera sig och utveckla sånt.

Hur är det att plugga till sjuksköterska om man har barn?
Vi har flera i klassen som har barn och för dem verkar det fungera väldigt bra! Det finns en annan tjej som har bloggat och pluggar till sjuksköterska (dock på distans) och hon har skrivit mycket om hur det är att kombinera studier med barn. Du hittar hennes blogg här.

Skulle du säga att det är en annan inriktning jämfört med andra sjuksköterskeprogram i Stockholm?
Jag skulle säga att alla sjuksköterskeprogram i Stockholm har lite olika inriktning. Jag vet att till exempel Röda Korset har mycket fokus på global hälsa, Ersta har väldigt mycket etik och vi på KI läser lite extra om forskning. Dock är såklart alla utbildningar likvärdiga men de har lite olika stort fokus på olika saker. Om du är osäker på vilken skola du ska välja så kan du alltid besöka skolan för att få en känsla av hur det är där. På KI kan du även ”skugga en student” under en dag och få följa med någon som pluggar till sjuksköterska.

2 kommentarer

Relaterade inlägg