Vanliga frågor – Schemat

Hur ser en vanlig dag ut?
Dagarna ser väldigt olika ut beroende på vilken kurs man läser. Eftersom att det är heltidsstudier så räknar de med att man behöver lägga ca. 8 timmar per dag. De flesta kurser har dock krävt mindre tid än då. Generellt sett skulle jag säga att man sällan börjar innan 09:00 och senast slutar vid 15-16:00 när man är i skolan. Dagarna brukar dock inte vara så långa utan oftast är det 9-12 eller 12-15.

Hur många dagar i veckan är man i skolan?
Ofta är det ca. 3 dagar i veckan man är i skolan och har föreläsning eller seminarium. Vissa kurser är man dock i skolan nästan varje dag medan vissa kurser läser man nästan helt på distans. Ofta är man bara i skolan en halv dag, på förmiddagen eller eftermiddagen, och har tid för självstudier resten av dagen.

Hur ser schemat ut när man har praktik?
När man har praktik så är det 4 dagar per vecka och då ska man vara där en hel arbetsdag. Ofta är det antingen mellan 07-15 eller 14-21:30.

Måste man jobba natt när man har praktik?
Nej, det är generellt sett bara dag och kväll när man har praktik. Om man vill prova på ett nattpass kan man dock fråga sin handledare så brukar man få göra det.
När jag hade praktik på ambulansen förekom det dock att man hade schemalagda nattpass, men jag har inte varit med om det på någon annan praktikplats.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg