Vårbal

Förra helgen bjöd Medicinska Föreningen (MF) tillsammans med Festis in till vårbal. Festis är sjuksköterskesektionens festutskott där flera av mina klasskompisar tillsammans med andra sjuksköterskestudenter på skolan fixar roliga event för oss studenter.

Balen hölls i MFs lokaler på KI i Solna och vädergudarna gav oss strålande sol. Balen började 17:00 med fördrink ute på terassen. Där bjöds det på bubbel, MFs stråkorkester spelade och alla njöt av att stå i finkläder och kisa i solen. 18:00 började middagen och på (nästan) alla sittningar/baler är det bordsplacering (dock kan man önska att få sitta i närheten av sina kompisar vilket jag självklart gjorde).

Inne i lokalen var det super fint fixat och dukat med långbord och våriga blommor. Det bjöds på trerätters middag (som var väldigt bra!) och vin och punsch till maten (alkoholfritt alternativ finns självklart om man vill det). (Nu blev det många parenteser här, ska sluta, lovar).

Under middagen hölls det tal, delades ut medaljer till personer som varit aktiva inom kåren osv. Såna här middagar kan enligt mig ibland bli lite långdragna och då är det gött att sitta bredvid någon man gillar eller passa på att hitta en ny kompis. Egentligen är det väldigt mycket ”regler” under de här middagarna, man får inte äta när någon är på scenen och pratar m.m. men dessa tycker jag man måste måste rucka lite på om man vill hinna äta upp. Vi hade tur i oturen och satt längst bort från scenen och kunde därför smygäta och småprata lite.

Efter mat, dricka, tal och massor av trevligt prat med bordsgrannarna var det dags för eftersläpp. Till eftersläppet kan man köpa biljetter även om man inte varit på middagen. Eftersläppet började med att Blåslaget (MFs orkester – dock väldigt mycket coolare än en vanlig orkester) uppträdde. Efter detta blev det dans hela natten lång följt av en vääldigt trött söndag.

Här kommer lite bilder från balen, de är lånade från Medicinska Föreningens facebooksida och fotograferade av Yingshan Qin.

0 kommentarer

Relaterade inlägg